Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ¨ΛΙΝΤΣΑΡΕΙ¨ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ…

0 σχόλια Share:

 

 

Για να βγει ένα δεύτερο άτομο- ο Μουσταφά Τσολάκ-  από την μειονότητα που να γράφει στα ελληνικά πολιτικό κείμενο, υποχρεωθήκαμε να περιμένουμε 35 χρόνια. Aμέσως μετά και ο Καμίλ Σιτζακεμίν.  Για τον Μουσταφά το ξέραμε από την μέρα που γεννήθηκε, ενώ ο Καμίλ μέχρι τότε ήταν άγνωστος, ένας νέος που δεν ήταν γνωστό που ανατράφηκε. Τέλος πάντων.

…………

Παρά τις μεταξύ μας διαφορές, οι κοινές μας πλευρές δεν είναι μία αλλά πολλές. Πολιτισμένο θάρρος, θαρραλέα υπεράσπιση απόψεων, ριψοκίνδυνοι, με πνεύμα ακτιβιστή, με εστίαση στην μειονότητα αλλά και χωρίς να αρκούμαστε σε αυτό να εξετάζουμε και τον περίγυρο και μη αποδεχόμενοι οποιοδήποτε έλεγχο. ..

Και στο πλαίσιο αυτό δεν υποτασσόμαστε στον προερχόμενο από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής φασισμό, στην εξουσία που ονομάζω Παρακράτος. Σε αυτή την τελευταία φράση δεν τους θέλω εταίρους στο βάρος και στην ευθύνη. Αν και γνωρίζω πως είτε συμφωνούν είτε όχι, σέβονται τις πηγάζουσες από την ηλικία μου διαπιστώσεις και την αποφασιστικότητα μου.

Είμαστε τρεις από τα λίγα άτομα της μειονότητας που δεν λυγίσαμε στο τουρκικό Παρακράτος. Γνωρίζω πως στα μάτια τους είμαστε σαν πεταμένα σκουπίδια.

Το τουρκικό παρακράτος κινούμενο με την αρχή ¨όποιος δεν είναι μαζί μου να διαλυθεί¨  σχεδόν εξάντλησε όλες τις άμεσες εκ μέρους του κυρώσεις κατά αυτών των τριών ατόμων. Τελευταία κατέφυγε ζητώντας να τους βάλουν στην ¨Μαύρη Λίστα¨ (σχ. μεταφρ. : Να μην μπορούν να μπούνε στην Τουρκία) και να παρεμποδιστεί η πρόσβαση σε άρθρα τους στην Τουρκία. Τι άλλο να κάνουν !

Πρέπει να σκέφτηκαν και την καμπάνια λιντσαρίσματος. Εσκεμμένα θα αρχίσω την απαρίθμηση από τον Ιλχάν Αχμέτ. Σε πείσμα του, υπενθυμίζω το περιστατικό που θέλει να ξεχάσει και να κάνει να ξεχαστεί. Είναι η καμπάνια λιντσαρίσματος που επιχειρήθηκε από το τουρκικό παρακράτος κατά του Ιλχάν Αχμέτ λόγω του νόμου των 240 ιμάμηδων. Είναι αυτή που εφαρμόστηκε μέχρι τέλους και στους συριζαίους βουλευτές Μουσταφά και Αϊχάν με πρόφαση την συμμετοχή τους στην τελετή για την ¨Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας¨.  Είναι αυτή που εφαρμόστηκε πρόσφατα και συνεχίζεται κατά του Εβρέν Ντεντέ, με συκοφαντίες περί ¨τρομοκράτη του Γκιουλέν¨.  Είναι αυτή με τα περί ¨ανθρώπων της ελληνικής διοίκησης¨ που είχε γίνει για τα 20 ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Μειονοτικής Σκέψης … Αλλά σε εμάς τους 3 κατάλαβαν πως μια προσπάθεια λιντσαρίσματος δεν θα χρησίμευε σε τίποτα, πέραν του ρεζιλέματος τους.

…………………

…………………

https://www.azinlikca.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/14910-dr-onsunoglu-azinlikta-koca-kapi-nin-bukemedigi-az-kisiden-ucuyuz.html

Ιμπράμ Ονσούνογλου

6/7/2018

Previous Article

ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ….

Next Article

ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΟΝ ¨ΓΚΙΑΟΥΡΗ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

at elementum dictum mattis leo. Aenean ultricies id Sed