Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Βράβευση γυναικών από τον δήμαρχο που επιθυμεί εναγκαλισμό με την μητέρα πατρίδα…

0 σχόλια Share:

Κείμενο ειδικού συνεργάτη  11/3/2020

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ “ΣΩΣΤΟ” ΜΕΡΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν πήγε στην Προύσα σε συνέδριο του αλυτρωτικου BTTDD και μίλησε με σκληρά λόγια εναντίων των Ελλήνων, τους αποκάλεσε “εχθρούς” και δεσμεύτηκε να φέρει τον δήμο Ιάσμου πιο κοντά στη μητέρα πατρίδα. Έκανε την ομιλία του στα τούρκικα και μάλλον ήλπιζε να μη μαθευτεί στην Ελλάδα. Σε δύο μέρες τα νέα είχαν διαδοθεί και το κλίμα εναντίων του έγινε πολύ βαρύ. ¨Προδότης¨, ¨πράκτορας¨, ¨γκρίζος λύκος¨ κάποιες από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις του αθηναϊκού τύπου που αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Προύσα.

Ο κ. Οντέρ στην προσπάθειά του να διαχειριστεί την επικοινωνιακή του ήττα, αποφάσισε να “ξεπλύνει” την ντροπή, βραβεύοντας κάποιες επώνυμες γυναίκες της Ροδόπης στις 8 Μαρτίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Ανακοίνωσε πέντε ονόματα που θα λάμβαναν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στον τόπο. Οι βραβευθείσες είναι οι Γαβριηλίδου Ζωή, Γκουλιάμα – Μανδαλίδου Αλεξάνδρα, Μπαργκάν Γκιουλιζάρ, Καζάκη Σωτηρία και Κοσμίδου Μαριγούλα. Λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, η τελετή ακυρώθηκε και έτσι ο κ. Οντερ Μουμίν αποφάσισε να παραδώσει τις πλακέτες δια αντιπροσώπου. Έτσι επιστρατεύτηκε ο Γιολούτς Οκται-αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Ιάσμου.

Με το που έγινε η παράδοση στους χώρους των πέντε γυναικών, στα γραφεία τους μάλλον, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, ο δήμαρχος Ιάσμου έσπευσε και ανακοίνωσε το γεγονός στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε καταχώρηση σε τοπικές εφημερίδες. Απεναντίας οι βραβευθείσες γυναίκες εκπαιδευτικοί δεν έκαναν καμιά δημοσίευση στους λογαριασμούς που διατηρούν στα social, δεν ανέφεραν καν το γεγονός πως πρόκειται να δεχτούν βράβευση , δεν ανέβασαν ούτε τις φωτογραφίες που λαμβάνουν τις πλακέτες, αλλά ούτε έγραψαν (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) ένα ευχαριστήριο προς τον κ. Οντέρ για την ευγενική του χειρονομία. Ούτε καν λάικ δεν έκαναν στην σχετική ανάρτηση του δημάρχου !

Πραγματικά θα θέλαμε να γνωρίζουμε τον λόγο που οι κυρίες της εκπαίδευσης δέχτηκαν την βράβευση από τον Οντέρ Μουμίν. Θα θέλαμε να ακούσουμε απο τις ίδιες έναν λόγο που τις έκανε να δεχτούν τιμητική βράβευση από έναν άνθρωπο που προσέβαλε τη πατρίδα και τους συμπολίτες μας.

Για τον κ. Οντέρ γνωρίζουμε. Η αποδοχή του προσώπου του ως τιμητής, από επιφανείς γυναίκες της Κομοτηνής τον “επανακαταξιώνει” στην κοινωνία της Κομοτηνής. Αυτό είναι το παιχνίδι. Ο Οντέρ αποσιωπεί αυτά που λέει στην Τουρκία για να μη φτάσουν σε ελληνικά αυτιά και οι κυρίες που δέχτηκαν τις τιμητικές πλακέτες του, δείχνοντας αδυναμία να αρνηθούν, δεν φαίνονται και πολύ περήφανες γι αυτό.

Θράκη 2020.

Previous Article

Ερντογάν: “Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από τα μέτρα που πήραμε”

Next Article

Τα ψέματα των τουρκικών ΜΜΕ για πυροβολισμούς λαθρομεταναστών συνεχίζονται….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *