Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ-ΗΓΕΤΗ ΑΛΕΒΙΤΩΝ

No Comments Share:

 

 

Κείμενο του ιστολόγιου 25/1/2018

Από το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε στην περιοχή Μ. Δερείου και Ρούσας μια έντονη δημόσια σύγκρουση ανάμεσα στους αλεβίτες της περιοχής Ρούσας και στον (προξενόφρονα εδώ και χρόνια) Μειονοτικό Σύλλογο Χίλια. Η σύγκρουση υπόβοσκε για χρόνια και η αφορμή δόθηκε όταν επικεφαλής αυτού του συλλόγου που οργανώνει το πανηγύρι στο Χίλια τέθηκε ένας σουνίτης. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τους αλεβίτες διότι οι άνθρωποι πιστεύουν (και πολύ σωστά)  πως το πανηγύρι εκεί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της λατρευτικής τους ζωής. Έτσι το καλοκαίρι του 2017 διοργανώθηκαν δύο πανηγύρια. Ένα αυτό που είχε την έγκριση του Τούρκου προξένου και ένα αυτό το γνήσιο, δηλαδή των αλεβιτών της Ρούσας και των γύρω χωριών. Εις εκ των αλεβιτών που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την θαρραλέα ¨εξέγερση¨ των αλεβιτών ήταν και ο  κ. Καρά Χουσείν Αχμέτ- πρόεδρος του άτυπου ιδρύματος προστασίας του Τεκκέ της Ρούσας.

Βλέπουμε όμως τώρα από την παραπάνω φωτογραφία, πως ο εξέχων αλεβίτης  κ. Καρά Χουσείν Αχμέτ, προφανώς αναζητώντας κάποιο δίαυλο επικοινωνίας με το τουρκικό κράτος, επισκέφτηκε στην Κομοτηνή τον νέο πρόξενο.

Να τον ενημερώσουμε λοιπόν πως όσο και αν πασχίζει να τα βρει μαζί τους , κάποτε θα πρέπει να αντιληφθεί πως το σημερινό τουρκικό καθεστώς δεν θέλει συνεργάτες, αλλά δούλους και πειθήνια όργανα.  Αν νομίζει πως η στάση του τουρκικού καθεστώτος ενάντια στους αλεβίτες της Θράκης, καθορίζεται από τον εκάστοτε πρόξενο, κάνει μεγάλο λάθος. Αυτό είναι μια κεντρική απόφαση και αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει όσο και αν αυτός χαμογελά στον νέο πρόξενο. Πηγαίνοντας λοιπόν να ¨εξευμενίσει το τέρας¨, πιστεύουμε πως ματαιοπονεί και πρέπει να προσέξει πολύ. Διότι οι πράξεις του δεν έχουν αντίκτυπο μόνο στον ίδιο, αλλά συνολικά στην ύπαρξη των αλεβιτών στην Θράκη.

Στην θέση του θα ήμασταν πολύ προσεκτικοί στις επαφές με το σημερινό σουνιτικό φασιστικό καθεστώς. Εκτός αν το κίνητρο δεν είναι η διατήρηση πίστης αλλά κάτι άλλο.

Είμαστε σίγουροι πως ως αλεβίτης που είναι, θα τον ενοχλεί να ¨δέχεται εντολές¨ από τον εκάστοτε ψευδομουφτή και πρόξενο…

Το να ζεις σε μια ελεύθερη χώρα και να συζητάς για το αν και πως θα εναρμονιστείς με το φασιστικό καθεστώς της γείτονος, είναι κάτι που δύσκολα μπορούμε να κατανοήσουμε.

Η χειραφέτηση των αλεβιτών θέλει τόλμη πρόεδρε !

Previous Article

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Next Article

ΦΩΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *