Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

No Comments Share:

 

 

Πάρις Καλοδημίδης

Δεδομένο πρώτο: Το συλλαλητήριο της 21.1.2018 ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση πλήθους που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη στη σύγχρονη ιστορία. Ούτε ο Καραμανλής το ΄74 δε γέμισε την πλατεία του Λευκού πύργου και την παραλιακή από το μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι.
Δεδομένο δεύτερο: Οτι και να λένε τα ΜΜΕ και τα γραφεία τύπου των κομμάτων, αυτοί που γνωρίζουν να παίρνουν τα μηνύματα,δλδ, ξένες και ντόπιες υπηρεσίες, πρεσβείες κλπ είδαν πως έχουν να κάνουν με καθολική λαική άρνηση της οποιαδήποτε παραχώρησης ονόματος ή παραγώγου.
Δεδομένο τρίτο: Ούτε σε δέκα χρόνια ούτε ποτέ δε θα το ξεχάσουμε κουφάλα εφιάλτη. Οπότε είναι καλό για όσους θέλουν να ασκούν πολιτική στα Βαλκάνια (ντόπιους και ξένους) να μη πάνε κόντρα στην παλλαϊκή βούληση της πλέον σταθερής Δημοκρατίας που είναι η Ελλάδα.
Δεδομένο τέταρτο: Η φτώχεια δεν μας κάνει αδιάφορους σε αυτά που μας κάνουν αξιοπρεπείς.

Συμπέρασμα: Το μακεδονικό λύθηκε την Κυριακή. Κανείς Έλληνας πολιτικός δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε σύνθετη ονομασία, όσο αναλώσιμος και να νοιώθει. Κανείς Νίμιτς δεν θα έχει την άνεση να λέει τα ίδια με χθές. Αν οι Σκοπιανοί θέλουν όντως καλή γειτονία με τον κόσμο, θα πρέπει να μας πείσουν για την έλλειψη αλυτρωτισμού με πολλές διαφοροποιήσεις στο σύνταγμά τους αλλά η πρώτη θα είναι να υιοθετήσουν ένα όνομα που δε θάχει μέσα το Μακεδονία.

Previous Article

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΩΒΟΣ ΣΤΑ TOYΡKIKA ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ RPG

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ-ΗΓΕΤΗ ΑΛΕΒΙΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *