Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΩΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;

No Comments Share:

 

 

Πολιτικές ομάδες στο ευρωκοινοβούλιο : Πρέπει να γίνουμε μια φωνή ενάντια στις επιθέσεις

Πολιτικές ομάδες στο ευρωκοινοβούλιο: Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις στο Άφριν, η σιωπή της διεθνούς κοινότητας πρέπει να τερματισθεί το συντομότερο

Σε συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε στο ευρωκοινοβούλιο, τέθηκε το θέμα της επίθεσης και εισβολής της Τουρκίας στο Άφριν. Στην επίθεση μετείχαν ευρωβουλευτές από την αριστερά, Πράσινοι και από δεξιά κόμματα και σε αυτή σε αυτήν καταγγέλθηκε η επίθεση στο Άφριν και το τονίστηκε η ανάγκη να τερματισθεί η σιωπή της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας για αυτό το θέμα.

4 πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου οργάνωσαν κοινή συνέντευξη τύπου σχετικά με τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους στο Άφριν.

Στην συνέντευξη τύπου ενημέρωση σχετικά με το θεμα παρείχαν ο Εγιούπ Ντορού-εκπρόσωπος του HDP-Ευρώπης και ο Νταβίντ Βεργκιλί-εκπρόσωπος της κοινότητας Ασσυρίων-Ευρώπης.

ΣΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ¨

Ακολούθως πήρε τον λόγο η Γκάμπι Ζίμμερ-πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο. Η Ζίμμερ είπε πως το τουρκικό κράτος θέλει να εξαφανίσει τις QSD και υπενθύμισε πως στο Άφριν ζούνε λαοί με διάφορες γλώσσες και πιστεύω. Άσκησε κριτική στην εκπρόσωπο Ασφαλείας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, διότι όπως είπε η φωνή της ακούστηκε πολύ αδύναμη και είπε: ¨Το ότι εν έγινε κάποια ανακοίνωση σχετικά με την ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων είναι κάτι στο οποίο πρέπει να ασκηθεί κριτική. Το Συμβούλιο και η Επιτροπή αυτή την στιγμή δεν παίρνουν κάποια ευθύνη. Δίνουν όπλα. Για παράδειγμα ρωτάμε την γερμανική κυβέρνηση αν θα σταματήσει ή όχι τις πωλήσεις όπλων. Και το γερμανικό κράτος δίνει μια απάντηση του τύπου «Δεν είμαστε σίγουροι αν χρησιμοποιούνται ή όχι τα όπλα που δώσαμε». Αυτό είναι απαράδεκτο.

…………….

Η Ρεμπέκα Χαρμς-μέλος των Πρασίνων, δήλωσε πως αισθάνθηκε σοκ με αυτά που συμβαίνουν στο Άφριν. Η Χαμς είπε πως στην Συρία αντί να δημιουργηθεί κάποια λύση, ζωντάνεψε ο πόλεμος και είπε : ¨ Γίνεται επίθεση σε μια περιοχή σύμβολο του πολυπολιτισμού, της ειρήνης και της θετικής συμβίωσης, αυτό είναι μια τρομερή κατάσταση. H Tουρκία διαδίδει την πόλωση της και στις γειτονικές χώρες. Η επίθεση της Τουρκίας δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και η Τουρκία πρέπει να καταδικασθεί για αυτό¨.

………………..

Ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής Μπράνισλαβ Σκρίπεκ εστίασε στην κατάσταση των χριστιανών στο Άφριν. Ο Σκρίπεκ υπενθύμισε πως η Τουρκία επιτέθηκε με το σύνθημα ¨θα τερματίσουμε την τρομοκρατία¨ και ότι στην ουσία η Τουρκία μετέφερε την τρομοκρατία στο Άφριν.

…………….

Ο Κύπριος βουλευτής Κώστας Μαυρίδης ανέφερε πως η Τουρκία ονόμασε τις επιθέσεις στο Άφριν ¨Κλάδο Ελαίας¨ και  υπενθύμισε πως και το 1974 η Τουρκία επιτέθηκε στην Κύπρο με επιχείρηση που ονόμασε ¨Επιχείρηση Ειρήνη¨

……………………

https://anfturkce.net/avrupa/ap-deki-siyasi-gruplar-saldirilara-karsi-tek-ses-olmaliyiz-102065

Σχ: Οι ευρωβουλευτές που εκλέγει η Ελλάδα έκαναν κάποια κίνηση ή έστω δήλωση αναφορικά με την εισβολή της Τουρκίας στο Άφριν ; Ή μήπως θεωρούν πως η Τουρκία είναι κάποια χώρα που βρίσκεται κοντά στην Μαγαδασκάρη  και όλα αυτά που κάνει εκεί δεν μας αφορούν;

Δεχόμαστε και δημοσιεύουμε κάθε απάντηση.  

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ-ΗΓΕΤΗ ΑΛΕΒΙΤΩΝ

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.