Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤOYΡΚΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

No Comments Share:

 

 

Επίσκεψη στο Μπίλετζικ από την Κομοτηνή

Τούρκοι που ζούνε στην πόλη Κομοτηνή της περιοχής της Δυτικής Θράκης-Ελλάδας επισκέφτηκαν την επαρχία Οσμάνελι του Μπίλετζικ

Τα μέλη του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας και Γεωργίας Κομοτηνής (ΤΗΑΕ) που τα υποδέχτηκαν ο έπαρχος Εντίπ Τσακιτζί, ο δήμαρχος Μουνούρ Σαχίν, ο Διευθυντής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της περιοχής Σερκάν Ντικέρ και ο πρόεδρος του Γεωργικού Επιμελητηρίου Μουσταφά Καλάι , επισκέφτηκαν τα ιστορικά οθωμανικά σπίτια και κτίρια του Οσμάνελι.

Αργότερα μετέβησαν και ερεύνησαν στο χωριό Μέντετλι στο οποίο παράγονται ιδιαίτερα καρπούζια. Σε δήλωση που έκανε εκεί ο Χουσεΐν Σαδίκ-μέλος του Δ.Σ. του ΤΗΑΕ, ανέφερε πως γεωπόνοι και κτηνίατροι συναντήθηκαν στην Κομοτηνή και συνέστησαν το ινστιτούτο αυτό και είπε:

¨Στόχος μας είναι δώσουμε στους Τούρκους που ζούνε στην περιοχή της Δυτικής Θράκης την απαραίτητη στήριξη και τις πληροφορίες. Να καταστήσουμε πιο επαγγελματική την γεωργία και να βγάλουμε προϊόντα με κατεύθυνση τις εξαγωγές . Στην περιοχή μας παράγεται περισσότερο ο καπνός. Πρόσφατα αρχίσαμε να παράγουμε καρπούζια. Ήρθαμε στο Οσμάνελι που είναι γνωστό ως κέντρο παραγωγής καρπουζιών, μιλήσαμε κατ΄ιδίαν με χωρικούς  και πήραμε από αυτούς τις απαραίτητες πληροφορίες. Η ελληνική κυβέρνηση ακόμη μας  φέρεται σαν πολίτες β΄ κατηγορίας. Πέρσι η ελληνική κυβέρνηση έκανε κάποιες εργασίες στο θέμα των εδαφών. Όλες αυτές οι εργασίες έγιναν στα χωριά των Ρωμιών. Σε περιοχές όπου ζούμε εμείς οι Τούρκοι, δεν έγινε καμία εργασία. Για αυτό και εμείς προσφεύγοντας στην Τουρκία, ζητήσαμε βοήθεια από το υπουργείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και εκείνοι μας έτειναν χείρα βοηθείας. Αυτό το τριήμερο και με την στήριξη της ΤΙΚΑ(Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού) μορφωτικό και ερευνητικό μας ταξίδι,  διήρκεσε τρεις μέρες. Θέλουμε με την εκπαίδευση και τις πληροφορίες που πήραμε εδώ, να παράξουμε ακόμη πιο επαγγελματικά τα καρπούζια στην Κομοτηνή και να τα εξάγουμε στην Γερμανία.
https://www.sondakika.com/haber/haber-gumulcine-den-bilecik-e-ziyaret-10454279/

15/1/2018

Σχ: Αυτά φυσικά που είπε περί β΄κατηγορίας πολιτών είναι ψέματα, αλλά φαίνεται ¨πουλάει¨ πιο πολύ το να προβάλλεσαι ως ¨κατατρεγμένος¨…

Previous Article

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ YPG ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Next Article

ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ¨ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΩΝ¨ ΧΩΡΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.