Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ¨ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΩΝ¨ ΧΩΡΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

 

 

 

Αναφορά της  Freedom House: Για πρώτη φορά η Τουρκία μεταξύ των ¨ανελεύθερων χωρών¨
Η οργάνωση Freedom House που έχει έδρα την Ουάσιγκτον, στην αναφορά της για τις Παγκόσμιες Ελευθερίες του 2018 για πρώτη φορά έβαλε την Τουρκία στην κατηγορία των ¨ανελεύθερων χωρών¨.

Η πιο κακή βαθμολογία των τελευταίων 10 ετών
Σύμφωνα με την είδηση από την Φωνή της Αμερικής, η θέση της Τουρκίας σε σχέση με πέρσι έπεσε κατά 6 πόντους. Η Τουρκία στα τελευταία 10 έτη υποχώρησε 34 πόντους και υπήρξε έτσι η πλέον υποβιβασθείσα χώρα. Ως αποτέλεσμα η Τουρκία από την θέση των ¨εν μέρει¨ ελεύθερων χωρών βρέθηκε πια  μαζί με τις  ¨ανελεύθερες¨ χώρες.

Η Τουρκία εντός των τελευταίων 49 χωρών

Σύμφωνα με την αναφορά που υποβίβασε τρεις πόντους και τις ΗΠΑ, παγκοσμίως επί 12 χρόνια παρατηρείται οπισθοχώρηση στο θέμα των ελευθεριών. Στο 2017 σε 71 χώρες υπήρξε υποχώρηση στο θέμα των πολιτικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών και μόνο σε 35 υπήρξε βελτίωση.

Στην βαθμολόγηση 195 χωρών, οι 88 (45%) ήταν στην κατηγορία των ¨ελεύθερων¨, οι 58 (30%) εν μέρει ελεύθερες και οι 49 (25%) ανελεύθερες.

 

……………..

Το σχετικό με την Τουρκία τμήμα της αναφοράς έχει τίτλο ¨Δημοκρατία σε κρίση¨. Στην αξιολόγηση αιτιολογείται ο υποβιβασμός της Τουρκίας στην κατηγορία των ¨ανελεύθερων χωρών¨  ως εξής : ¨ Ισχύς συγκεντρωμένη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, βαθιά προβληματική συνταγματική μεταρρύθμιση, μαζική αλλαγή των εκλεγμένων δημάρχων με διορισμένους από την κυβέρνηση,  αυθαίρετες διώξεις κατά των ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων που χαρακτηρίζονται ¨εχθροί του κράτους¨ και συνεχιζόμενες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των κρατικών υπαλλήλων¨.

Η Freedom House αναφέρει πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν σε ένα επιδεινούμενο περιβάλλον τοπικής και περιφερειακής ασφάλειας, προσπαθεί να επιβάλει τον προσωπικό του έλεγχο σε κράτος και κοινωνία και προσθέτει πως ¨Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7  διευρύνθηκαν και εντάθηκαν τα καταπιεστικά μέτρα κατά των ατόμων που εκλαμβάνονται ως άτομα της αντιπολίτευσης και αυτό δημιούργησε θλιβερά αποτελέσματα για τους Τούρκους πολίτες¨.

Freedom House raporu: Türkiye ilk kez ‘özgür olmayan’ ülkeler arasında

16/1/2018

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤOYΡΚΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Next Article

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *