Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

0 σχόλια Share:

Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για το Ισλάμ
4235412825mehmetgmez

Γκιορμέζ: Δεν μπορεί η κάθε χώρα να έχει το δικό της Ισλάμ, δεν είναι πράγματα που μπορούν να δημιουργηθούν με πολιτικές των κρατών

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μπόζκιρ δήλωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αυστριακές αρχές σε σχέση με το νομοσχέδιο για το Ισλάμ που επικυρώθηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Ο Μπόζκιρ ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Φινλανδία, ζήτησε οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο να παραμείνουν εντός του πλαισίου των δημοκρατικών κανόνων.

Την αντίδραση του στην απόφαση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιορμέζ.

Ο κ. Γκιορμέζ είπε ότι το σχέδιο δεν συνάδει με την ιστορία της Αυστρίας, καλώντας παράλληλα τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα να αναζητήσουν τα δικαιώματα τους με δημοκρατικό τρόπο.

«Αυτός ο νόμος τέθηκε στην ατζέντα με το κύμα ισλαμοφοβίας που κατέκλυσε την Ευρώπη και με τις αρνητικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν από την ακροδεξιά. Πάνω απ’ όλα είναι ένας νόμος που καταργεί την ισότητα μεταξύ μελών διαφορετικών θρησκειών. Το βρίσκω μάταιο να κάθεται η κάθε χώρα και να προσπαθεί να φτιάξει το δικό της Ισλάμ. Η ισλαμική θρησκεία είναι παγκόσμια, οι πηγές της, η ιστορία της, οι αρχές της είναι αυτονόητες. Δεν μπορεί η κάθε χώρα να έχει το δικό της Ισλάμ, δεν είναι πράγματα που μπορούν να δημιουργηθούν με πολιτικές των κρατών. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα μέλη της Εκκλησίας δεν υποστήριξαν αυτό το νομοσχέδιο».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων.

ΤRT  26/2/2015

Σχ : Συμφωνούμε με τον Γκιορμέζ ! Έτσι π.χ. δεν γίνεται σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο οι μουφτήδες να ΔΙΟΡΊΖΟΝΤΑΙ και στην ελληνική Θράκη κάποιοι να ζητάνε εκλογές ! 

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Next Article

ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ISIS ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!