Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

0 σχόλια Share:

Το ¨δόρυ¨ κατέβασε συριακό αεροσκάφος

Χτες το βράδυ μαχητικά αεροπλάνα της Τουρκίας υποχρέωσαν πολιτικό αεροσκάφος της Συρίας τύπου Α 320 που κατευθυνόταν από την Μόσχα στην Δαμασκό, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Εσενμπογά, με τη υποψία πως μετέφερε στρατιωτικό υλικό.

Αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, ανέφεραν πως τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ενημέρωσε πως πολιτικό αεροπλάνο που έκανε το δρομολόγιο Μόσχας-Δαμασκού θα μετέφερε στρατιωτικό υλικό. Υπουργείο Εξωτερικών και Γενικό Επιτελείο επικοινώνησαν.

Πληροφορία για όπλα

Όταν το αεροπλάνο μπήκε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας αποφασίστηκε να οδηγηθεί στο αεροδρόμιο Εσενμπογά. Μόλις το αεροπλάνο μπήκε στον εναέριο χώρο δόθηκε οδηγία αναχαίτισης στο 162ο σμήνος στην Μπαντίρμα. Δύο F-16 από το αποκαλούμενο ¨Δόρυ¨ σμήνος επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με τον πιλότο του αεροπλάνου και του είπαν πως το αεροπλάνο είναι ύποπτο και για αυτό θα του γίνει έρευνα, και πρέπει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Εσενμπογά.

Τα δύο F-16 πλησίασαν το αεροσκάφος και του υπέδειξαν να προσγειωθεί αναγκαστικά. Το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Εσένμπογά ανελκύστηκε σε ειδικό υπόστεγο. Κατά την έρευνα που έγινε μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν 35 πολίτες. Ανώτατη διπλωματική πηγή έδωσε στην Χουριέτ τις εξής πληροφορίες : ¨ Η Τουρκία από καιρό έκλεισε τον εναέριο χώρο της για την μεταφορά όπλων προς τη Συρία και για τα μαχητικά της Συρίας. Εάν ένα πολιτικό αεροπλάνο μεταφέρει στρατιωτικό φόρτο, τότε αυτή η απόφαση ισχύει και για το πολιτικό αεροπλάνο. Αρχίσαμε να ερευνούμε λεπτομερώς το αεροπλάνο. Αυτό είναι μια απόφαση που αφορά την κυριαρχία της Τουρκίας. Για κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται απόφαση των Η.Ε. Εφαρμόζουμε τις αποφάσεις που έχουμε πάρει νωρίτερα. Αλλά θα ήταν λάθος αυτό να εκληφθεί ως ολοκληρωτικός πόλεμος κατά της Τουρκίας.¨

6 διπλωματικοί σάκοι

Από το αεροπλάνο κατέβηκαν 6 σάκοι με διπλωματική σφραγίδα. ¨όταν άνοιξαν από μέσα τους βγήκαν 4 ακόμη δέματα. Τις έρευνες συνόδευαν αρμόδιοι από την ΜΙΤ, την αστυνομία, το υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Επιτελείο. Η φορτωτική που συνόδευε το φορτίο αυτό των Ρώσων έγραφε πάνω ¨συσκευή στρατιωτικής επικοινωνίας¨. Υπήρξε ένταση ανάμεσα σε Ρώσους και Τούρκους υπεύθυνους. Οι Ρώσοι διπλωμάτες αρχικά εναντιώθηκαν λέγοντας πως ¨δε μπορείτε να ανοίξετε τους σάκους μας¨. Μετά από την ένταση λήφθηκε απόφαση να ανοιχτούν οι σάκοι, ενώ δεν δόθηκε η πληροφορία αν οι Ρώσοι υπεύθυνοι βρισκόταν από πριν στο αεροπλάνο ή όχι. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της Χουριέτ στο φορτίο του αεροπλάνου βρέθηκαν συσκευές ηλεκτρονικών παρεμβολών και επικοινωνιών καθώς και ηλεκτρονικά τμήματα. Υπάρχουν ισχυρισμοί πως κάποια τμήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή πυραύλων. Τα υλικά κατασχέθηκαν, ενώ δόθηκε άδεια πτήσης στο αεροπλάνο. Η Ρωσία ζήτησε πληροφορίες από την Τουρκία.

Εφ. Χουριέτ 11/10/2012

Previous Article

ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΕΒΗ ΤΟΥΣ…

Next Article

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

id eget facilisis Aliquam quis porta. accumsan