Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ 29/1

No Comments Share:

¨29η Ιανουαρίου-Ημέρα Κοινοτικής Αλληλεγγύης και Αντίστασης¨

5d09a4b39d41315b464e2ad0783f70f9_XL

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η 29η Ιανουαρίου 1988, είναι η μέρα κατά την οποία η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, με συνείδηση της τουρκικής της ταυτότητας και της ελληνικής της ιθαγένειας, κραύγασε στον κόσμο για τις σε βάρος της παραβιάσεις ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στις 29/1/1988, μη αντέχοντας στην άρνηση της αναγνώρισης τους, κραύγασαν σε όλο τον κόσμο το ¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ¨  λέγοντας ένα ¨ΦΤΑΝΕΙ¨ στις αδικίες με τις οποίες έκλεισαν σύλλογοι επειδή είχαν την λέξη ¨τουρκικός¨ στην επωνυμία τους. Για αυτό τον λόγο εδάρησαν και υπέστησαν κάθε είδους υλική και ηθική ζημία, αλλά ποτέ δεν υποχώρησαν για το θέμα του τουρκισμού τους και με ψύχραιμο τρόπο κινήθηκαν με συνείδηση της ελληνικής τους ιθαγένειας.

Η 29η Ιανουαρίου που αποτελεί ένα σημείο καμπής στην ιστορία των Τούρκων της δυτικής Θράκης, είναι η μέρα κοινοτικής αλληλεγγύης κατά την οποία άντρες, γυναίκες, χωρικοί και αστοί, κινούμενοι με μια καρδιά, κραύγασαν στον κόσμο για την ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗ¨ τους ταυτότητα και για το ότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να την αλλάξει αυτή.  Η 29/1/1988 είναι η μέρα στην οποία οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης  όλοι με ένα στόμα είπαν ένα ¨όχι¨  στις χρόνιες αδικίες και πολιτικές καταπίεσης στις οποίες υπόκεινταν και αγκαλιάζοντας την αρνούμενη από τους Έλληνες αρμοδίους τουρκική τους ταυτότητα, κραύγασαν με ισχυρή φωνή προς όλο τον κόσμο, πως δεν θα υποχωρήσουν καθόλου σχετικά με τα δικαιώματα τους.

Στις 29/1/1990 δυσανεκτικοί ρατσιστικοί κύκλοι που δεν ανέχονται την διαφορετικότητα, κινούμενοι με σχέδιο επιτέθηκαν σε Τούρκους της δυτικής Θράκης προκαλώντας υλικές και ηθικές ζημίες. Οι ζημίες αυτές ακόμη δεν αποζημιώθηκαν.

Είναι ανησυχητικό πως στην χώρα μας που ισχυρίζεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας και προσπαθεί να δώσει μαθήματα δημοκρατίας και σε άλλες χώρες, οι διοικούντες, οι διανοούμενοι, οι επιστήμονες και οι δημοσιογράφοι, ποτέ δεν έκαναν την αυτοκριτική τους.

Παρά το ότι πέρασαν χρόνια από τις 29/1, σήμερα ακόμη απορρίπτεται η εθνική ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και παρεμποδίζονται θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες της. Η γνώμη και οι απόψεις της αγνοούνται σε όλα τα θέματα που την αφορούν. Οι μουφτείες τελούν υπό κατοχή και συνεχίζεται το πραξικόπημα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας των Τούρκων Δυτικοθρακιωτών. Σα να μην έφτανε αυτό, μετά από τις μουφτείες μας, με τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες, έβαλλαν στο μάτι και τα τζαμιά μας. Οι αρμόδιοι που επί χρόνια κλείνουν τα μάτια στις εκπαιδευτικές ανάγκες της τουρκικής μειονότητας,  καθημερινά συνεχίζουν να παραβιάζουν την αυτόνομη δομή της μειονοτικής εκπαίδευσης. Τον τελευταίο καιρό οι προσβολές κατά των αιρετών μας και οι καμπάνιες σπίλωσης της ισλαμικής θρησκείας, φανερώνουν την εμφάνιση μια νοοτροπίας σταυροφοριών. Επιφέρονται χτυπήματα στην ελευθερία συνείδησης και στην θρησκευτική ελευθερία.

H τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, θα συνεχίσει να τιμά την 29/1/1988, ως καμπή του έντιμου αγώνα ενάντια σε κάθε είδους περιορισμούς και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, θα συνεχίσει να ζητά από τους Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους την άρση των απάνθρωπων και άδικων πρακτικών που αποτελούν ένα μαύρο λεκέ στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας.

Με σεβασμό τιμούμε την ¨29η Ιανουαρίου-Ημέρα Κοινοτικής Αλληλεγγύης και Αντίστασης¨ και όλους τους ομογενείς μας που έδωσαν αυτόν τον αγώνα

 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΜΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6501-%E2%80%9C29-ocak-toplumsal-dayan%C4%B1%C5%9Fma-ve-direni%C5%9F-g%C3%BCn%C3%BC%E2%80%9D.html

28/1/2017

Σχ: Δηλαδή όταν αποκαλύπτεται με ένορκη κατάθεση πως σε τουαλέτα τζαμιού βιάστηκε μικρό κοριτσάκι αυτό αποτελεί προσπάθεια σπίλωσης της ισλαμικής θρησκείας ; Δηλαδή (με αυτή την λογική) οι διώξεις που ασκήθηκαν σε καθολικούς ιερωμένους στην Αμερική που είχαν εμπαλκεί σε παιδεραστεία, είναι μήπως προσβολή κατά του χριστιανισμού ;

Κάπου τα μπερδεύει ο Μέτε…

Previous Article

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 29/1

Next Article

Εκτουρκισμός των Ρωμά του Έβρου

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *