Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ, ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ…

No Comments Share:

 

Κοτζιάς: Η τουρκική διπλωματία κάνει προτάσεις για τους Έλληνες μουφτήδες ενώ δεν της πέφτει λόγος

Την άποψή του για την εκλογή των μουφτήδων στη Θράκη, οι οποίοι ασκούν και δικαστικές λειτουργίες, είπε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News.
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας, «τι απαντάτε στον Ταγίπ Ερντογάν, που ζήτησε οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης να εκλέγουν τον αρχιμουφτή τους; Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος να εμφανίζεται ως ο εγγυητής των δικαιωμάτων της μειονότητας;», δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά στον Πρόεδρο της Τουρκίας και εκείνος το αποδέχθηκε ότι η μουσουλμανική μειονότητα είναι Έλληνες μουσουλμάνοι.

»Από την πλευρά μας παίρνουμε σειρά κοινωνικών οικονομικών μέτρων που θα καλυτερεύσουν τη ζωή των Ελλήνων της Θράκης χριστιανών και μουσουλμάνων, καθώς και την οργάνωση των μουφτήδων.

»Ειδικότερα, ως προς τους μουφτήδες η τουρκική διπλωματία κάνει προτάσεις για τους Έλληνες μουφτήδες ενώ δεν της πέφτει λόγος.

»Προτείνει, δε, να προωθηθεί κάτι που δεν γίνεται στην ίδια την Τουρκία και μάλιστα όταν οι δικοί της μουφτήδες δεν ασκούν δικαστικές λειτουργίες.

»Όπως παραδέχθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εξέφρασε μία «παράκληση» και όχι μία πολιτική θέση».

http://www.azinlikca.net/eidiseis/item/10957-kotzias-i-tourkiki-diplomatia-kanei-protaseis-gia-tous-ellines-mouftides-eno-den-tis-peftei-logos.html

19/12/2017

Σχ: Καλές οι δηλώσεις αλλά εμείς (όπως και οι εχθροί) βλέπουμε τις πράξεις. Όταν 3-4 μέρες μετά από την αναχώρηση του Ερντογάν η ελληνική πολιτεία ανοίγει θέμα εκλογής μουφτή, αυτό δείχνει πως είτε υπήρξε κάποια ειδους συμφωνία είτε (ακόμη χειρότερο) ήταν το δωράκι μας για να μας επισκεφτεί ο ¨σουλτάνος¨…

Και καλά είναι ο κ. Κοτζιάς να δείξει ένα κάποιο ενδιαφέρον για τον φυλακισμένο Γιάννη-Βασίλη Γιαγιλαλί, όπως και για τον προφυλακισμένο φίλο του πρωθυπουργού Τσίπρα, ηγέτη του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς.

Previous Article

¨ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ¨ Ή ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ¨GEL DE AL¨

Next Article

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *