Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

No Comments Share:

Ένα ακόμη άρθρο του Χασάν Τζεμάλ κόλλησε στην λογοκρισία : Ο Τζεμάλ αποχωρεί από την Μιλλιέτ

Ένα ακόμη άρθρο του Χασάν Τζεμάλ κόλλησε στην λογοκρισία ; Ο Τζεμάλ αποχωρεί από την Μιλλιέτ

Ο αρθρογράφος της εφ. Μιλλιέτ Χασάν Τζεμάλ δύο εβδομάδες μετά από το άρθρο του που υπέστη λογοκρισία, είδε και σήμερα πως το άρθρο του που έστειλε στην εφημερίδα, δεν δημοσιεύτηκε.

Σήμερα λοιπόν μετά από το κόψιμο του άρθρου του, ο Χασάν Τζεμάλ αποχωρεί από την εφημερίδα Μιλλιέτ μετά από 15 χρόνια εκεί.

Ο Τζεμάλ μετά από την επίθεση που υπέστη από τον πρωθυπουργό Ερντογάν πριν λίγο καιρό, έγραψε το εξής λογοκριμένο :

Σχετικά με την δημοσιογραφία και τις εφημερίδες….

Λόγω της ρήσης του πρωθυπουργού Ερντογάν ο οποίος ευρισκόμενος στο Μπαλίκεσίρ γύρισε στον δημοσιογράφο Ναμίκ Ντουρουκάν και εξ αιτίας του άρθρου του ¨Μνημόνιο Ίμραλι¨ του είπε ¨Να βουλιάξει η δημοσιογραφία σας ! ¨, επί δύο βδομάδες αυτή η στήλη ήταν κενή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στο Μπαλικεσίρ είχε στοχοποιήσει και εμένα. Δεν είχε αναφέρει τα όνομα μου, αλλά είχε κατηγορήσει μια συγκεκριμένη φράση μου σχετικά με την δημοσιογραφία

Εγώ είχα αναφέρει εκείνη την φράση σαν μια από τις θεμελιώδεις αρχές του επαγγέλματος μου. Είχα αναφέρει πως η δημοσιογραφία και η διακυβέρνηση της χώρας είναι εντελώς ξεχωριστά θέματα και ότι ανάμεσα τους είχα χαράξει διαχωριστική γραμμή.

Εν περιλήψει σήμαινε το εξής :

Στις δημοκρατίες οι πολιτικοί κυβερνάνε και οι δημοσιογράφοι κάνουν τις δημοσιογραφίες ! Ναι έτσι είναι.

Στα δημοκρατικά καθεστώτα τα όρια της δημοσιογραφίας χαράσσονται από τις ελευθερίες και τις παγκόσμιες αρχές του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας. Και όχι από την οπτική γωνιά που έχει η εξουσία σχετικά με τα όποια επίσημα ή μη εθνικά κριτήρια.

………………..

Haber.sol.org 18/4/2013

Σχ : Και έτσι μετά από την αποχώρηση της Χουρ από την Ταράφ, την αποχώρηση αργότερα του Μεχμέτ Αλτάν και άλλων δύο επίσης από την εφημερίδα Ταράφ, και άλλων που δεν θυμόμαστε, ήρθε και η σειρά του Χασάν Τζεμάλ. Όποιος εναντιώνεται στον Ταγίπ, τον τρώει το μαύρο σκοτάδι. Δημοκρατία…

Previous Article

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥΣ !

Next Article

BINTEO ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΟΧΗΜΑ ΑΝΚΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *