Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κομοτηνή, η ματαιωμένη επέτειος

No Comments Share:

Κώστας Καραΐσκος

Μέσα στο κλίμα της υγειονομικής παράνοιας που ζούμε, ελέῳ κορωνοϊού, εξαφανίστηκε μαζί με τόσα άλλα και η μοναδική σημερινή επέτειος: τα 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης. Όλος ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων πήγε στράφι, ενώ και η διάθεση του κόσμου βρίσκεται πολύ μακρυά από καθετί εορταστικό. Ταυτόχρονα όλα τα έργα που είχαν (τελευταία στιγμή) ξεκινήσει έμειναν στη μέση με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης να είναι η χειρότερη από ποτέ! Τα περισσότερα χαρακτηριστικά της σημεία – Ηρώον, Παναγία, Μητρόπολη…- είναι γιαπιά, ενώ ούτε τα χόρτα δεν έχουν κοπεί σε κεντρικούς δρόμους. Αλήθεια, έστω σήμερα δεν θα μπορούσαν να είναι έτοιμα δημοτικά πανώ που θα υπενθύμιζαν την Απελευθέρωση; Μόνο τα δύο πανώ της Περιφέρειας για την …ενσωμάτωση της Θράκης κι ένα γκράφιτι στο δημαρχείο πρόλαβαν να γίνουν; Και πουθενά ἐντός τοῦ ἀστικοῦ ἱστοῦ δεν προστέθηκε μια ελληνική σημαία, εκτός από εκείνην στον καθεδρικό ναό! Πιο “χαμηλόφωνα” δεν γίνεται!

 

Αλλά τι να πει κανείς όταν ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης Γ. Γκαράνης στον πανηγυρικό του υποτίθεται λόγο σήμερα δεν τολμάει να αναφέρει ούτε τη λέξη “απελευθέρωση” ούτε τον πολυαίωνο ζυγό που προηγήθηκε;

Καλά που τα είπε ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Θεοδωρικάκος, τόσο για τις στρατιωτικές μας νίκες που οδήγησαν στην ελευθερία το 1920 όσο και για την οθωμανική σκλαβιά!
Κρίμα για την χαμένη ευκαιρία της Θράκης, κρίμα για τους συνειδητούς Έλληνες πολίτες της.

Τίποτε και κανείς εκ των δήθεν αρμοδίων δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης, ξεκινώντας από τον απόντα πρωθυπουργό.

Μόνο ντροπή.

Previous Article

Με ποιο τρόπο μοιράζει βοήθεια στην Ροδόπη η τουρκική κρατική υπηρεσία του Ερέν ;

Next Article

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Κάποιοι προσπάθησαν να μας βγάλουν εκτός της εξίσωσης και τώρα έμειναν οι ίδιοι εκτός παιχνιδιού.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *