Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΣΙΜ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΤΑΤΟΥΡΚ”

1 Comment Share:

Την σφαγή στο Ντέρσιμ την έκανε ο Ατατούρκ

Ο καθηγητής Μπασκίν Οράν εντάχθηκε στην συζήτηση για το Ντέρσιμ : Στο Ντέρσιμ δεν υπήρξε εξέγερση. Εφαρμόστηκε μια συστηματική και σχεδιασμένη σφαγή. Την επιχείρηση την σχεδίασε προσωπικά ο Ατατούρκ.

Ο καθηγητής Μπασκίν Οράν έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την κρίση που ξέσπασε στο κόμμα CHP σχετικά με την σφαγή στο Ντέρσιμ. Ο καθηγητής Οράν ανέφερε πως η σφαγή στο Ντέρσιμ αποτελεί μια από τις σκοτεινότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας και δήλωσε : ¨ Στο Ντέρσιμ δεν υπήρξε εξέγερση. Εφαρμόστηκε μια συστηματική και σχεδιασμένη σφαγή. Την επιχείρηση την σχεδίασε προσωπικά ο Ατατούρκ¨.

Ο καθηγητής Μπασκίν Οράν που έχει κάνει πολλές έρευνες και έχει γράψει πολλά άρθρα σχετικά με την σφαγή στο Ντέρσιμ περιέγραψε στην εφημερίδα Ταράφ τα γεγονότα : Ο Οράν είπε τα εξής : ¨Στο Ντέρσιμ δεν υπήρξε ούτε εξέγερση ούτε τίποτε. Αυτοί που το λένε είναι αυτοί που δεν τους πολυνοιάζει η ιστορία. Εκείνα τα χρόνια το κράτος ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Ο πραγματικός σκοπός του κράτους δεν ήταν να κυριαρχήσει αλλά να κατακτήσει. Για παράδειγμα την εποχή εκείνη το 60% των επενδύσεων του σιδηροδρόμου είχαν γίνει στα ανατολικά της Άγκυρας. Για ποιο λόγο λοιπόν ; Διότι το Ντέρσιμ περικυκλώθηκε και η εντός περιοχή του σε μεγάλο βαθμό είχε εκκενωθεί. Αργότερα άρχισε η επιχείρηση και την επιχείρηση αυτή την σχεδίασε ο Ατατούρκ.

Το περιστατικό του Ντέρσιμ αποτελεί μια πολύ διαφορετική εξέλιξη στην ιστορία μας. Στην Τουρκική Δημοκρατία δεν υπάρχει ανοχή για άλλο έθνος και φυλή. Εκείνη την εποχή έγινε ένα σχέδιο 4 σταδίων σχετικά με το Ντέρσιμ. Ακολούθως οργανώθηκε το αστικό δίκαιο και έφεραν έναν νομάρχη επικεφαλής εκεί. Αργότερα άρχισαν την επιχείρηση¨.

……………………

Εφ. Ταράφ 20-11-2011


 

Previous Article

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ : ΚΑΤΕΒΑΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΓΛΩΣΣΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Next Article

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *