Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ : ΚΑΤΕΒΑΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΓΛΩΣΣΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

4 Comments Share:

Ντόρα Μπακογιάννη : Κατέβαλα προσπάθειες για να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία

Η ηγέτης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη συνέχισε την επίσκεψη της στην περιοχή της Ροδόπης. Σήμερα το πρωί επισκέφτηκε τον δήμο Ιάσμου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ισμέτ Καντί. Αργότερα πήγε στον δήμο Αρειανών όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ, με τον επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν και με δημοτικούς συμβούλους.

Η Μπακογιάννη συνοδευόταν από τον τέως βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ και στον δήμο Αρειανών έγινε δεκτή με λουλούδια. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η βαρύτητα δόθηκε στο θέμα του καπνού. Η Μπακογιάννη ανέφερε πως πλέον η Ε.Ε. στηρίζει τον παραγωγό. Η Μπακογιάννη ανέφερε πως κατά την περίοδο που ήταν αρμόδια κατέβαλλε προσπάθειες για να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Μετά τις συνομιλίες ο Ιμπραήμ Σερήφ πρόσφερε εις ανάμνηση της ημέρας μια πλακέτα στην Ντόρα Μπακογιάννη. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε αργότερα σε ένα καφενείο χωριού.

…………………..

Ο αντιδήμαρχος Αρειανών Αϊντίν Μπάσογλου ρώτησε την Μπακογιάννη : Τι σκέπτεστε για το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης, θα θέλατε να πείτε κάτι για αυτό το θέμα ; Για παράδειγμα για την δίγλωσση εκπαίδευση¨. Η Μπακογιάννη απάντησε το εξής : ¨Κοιτάξτε πιστεύω πως η θετική διάκριση της ποσόστωσης εισόδου στα παιδιά της μειονότητας για την είσοδο στα ελληνικά πανεπιστήμια διασφάλισε την δυνατότητα εκπαίδευσης και καριέρας. Όταν ήμουν αρμόδια για αυτά τα θέματα κατέβαλα προσπάθειες για να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Τα παιδιά να μάθουν καλά και τις δύο γλώσσες. Τα παιδιά μου και εγώ με δύο γλώσσες μεγαλώσαμε. Αργότερα προστέθηκε Τρίτη και τέταρτη γλώσσα. Αυτό αποτελεί πλούτο της μειονότητας. Πλέον με αυτή τη λογική πρέπει να προχωρήσουμε. Στα κρατικά σχολεία τα τουρκικά πρέπει να είναι δεύτερη γλώσσα και πρέπει να δίνονται απαντήσεις στις ανάγκες του αύριο. Αυτό που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι πως τα κορίτσια πρέπει να πηγαίνουν σχολείο. Αυτή είναι η έκκληση μου και την επαναλαμβάνω και σε εσάς. Τα κορίτσια έχουν δικαίωμα στην μάθηση όπως και τα αγόρια. Ζούμε σε σύγχρονες κοινωνίες. Σε αυτό έχει ευθύνες και το κράτος. Χρόνια αγωνίζομαι για αυτό¨.

……………………..

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 20-11-2011

Previous Article

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΡΝΟΥΝ !

Next Article

¨ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΣΙΜ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΤΑΤΟΥΡΚ”

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *