Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

1 Comment Share:

Διαδικασία έκδοσης των πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα

2dc362cb60a37dc848e15ef949d297ac_XL

Δικηγόρος Αριτούρκ-μέλος Συλλόγου Νομικών : ¨Τα άτομα αυτά δεν έχουν δικαίωμα πολιτικού ασύλου¨

Ο δικηγόρος Ραμαζάν Αριτούρκ-μέλος του Συλλόγου Νομικών, δήλωσε πως οι 8 στρατιωτικοί οι οποίοι αφού μετείχαν στο πραξικόπημα της τρομοκρατική οργάνωσης του Φετουλλάχ Γκιουλέν, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, δεν έχουν δικαίωμα ασύλου σε αυτή τη χώρα.

Ο Αριτούρκ ο οποίος ήρθε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με δύο άλλους Τούρκους δικηγόρους (Χουσεΐν Σιραγκεζέν και Αϊχάν Ντεμίρ) για να μετάσχουν ως πολιτική αγωγή στην εκδίκαση των πραξικοπηματιών σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο Αναντολού.

Ο Αριτούρκ ανέφερε πως ήρθε στην Αλεξανδρούπολη ως νομικός και ως πολίτης-θύμα της απόπειρας πραξικοπήματος και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη το συντομότερο οι πραξικοπηματίες να εκδοθούν στην Τουρκία.

Ο Αριτούρκ είπε πως οι πραξικοπηματίες δεν έχουν δικαίωμα πολιτικού ασύλου, και συνέχισε λέγοντας : ¨Τα άτομα αυτά δεν έχουν δικαίωμα πολιτικού ασύλου. Δικαίωμα πολιτικού ασύλου μπορεί να υπάρξει μόνο για άτομα που διώκονται  για αδικήματα σκέψης ή αδικήματα σχετικά με άρθρα. Εν προκειμένω μιλάμε για απόπειρα πραξικοπήματος.  Είναι ξεκάθαρα ένας φασισμός, απόπειρα κατάργησης του νόμου και επιβολής μιας χούντας. Δεν είναι δυνατόν να προστατεύονται από το εδώ νομικό σύστημα οι φονιάδες 161 πολιτών μας.

…………..

Πιστεύω πως το παντελώς άσχετο αίτημα πολιτικού ασύλου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Πιστεύω πως προς αυτή την κατεύθυνση θα αποφασίσουν και οι διοικητικές αρχές.

Ο Αριτούρκ περιέγραψε πως θέλοντας να μπει ως δικηγόρος στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Αλεξανδρούπολη και να παρατηρήσει την δίκη, αντιμετώπισε μια σειρά από δυσκολίες και οι Έλληνες διοικούντες δεν παρείχαν την δέουσα βοήθεια.

Ο Αριτούρκ είπε : ¨Κατά την αρχή της εκδίκασης η αστυνομία επέδειξε μια ιδιαίτερη προσπάθεια να μην μπούμε στην αίθουσα. Εντέλει αφού προσπαθήσαμε μπήκαμε στην αίθουσα. Επιθυμώ να αναφέρω το εξής. Ως δικηγόρος συναντήθηκα και με την πρόεδρο και με την εισαγγελέα του δικαστηρίου και ζήτησα να μας δώσουν τα ονόματα και τους βαθμούς αυτών των ατόμων. Δυστυχώς δεν μας δόθηκαν αυτά από το δικαστήριο και μας ειπώθηκε πως είναι απόρρητα. Επίσης δεν είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τον φάκελο της υπόθεσης. Λέγοντας αυτό στην ουσία το δικαστήριο ήρθε σε αντίθεση με τον εαυτό του. Διότι κατά την έναρξη της διαδικασίας είπαν τα ονόματα αλλά με ελληνική προφορά και χαμηλόφωνα. Και δίχως να ακούσει κανείς το ξεπέρασαν¨.

Ο Αριτούρκ είπε πως απορρίφθηκε το αίτημα του να μετάσχει ως πολιτική αγωγή και πρόσθεσε : ¨ Από αυτό εξάγω το εξής. Οι εδώ Έλληνες αρμόδιοι και το δικαστήριο δεν είναι αντικειμενικοί. Έχω την άποψη πως το δικαστήριο προσέγγισε το θέμα μονόπλευρα. Ελπίζω πως κατά την εκδίκαση την Πέμπτη, η άποψη μου αυτή να διαψευστεί. Ελπίζω την Πέμπτη να βγάλουν μια σωστή και δίκαιη απόφαση¨.

………………..

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6012-yunanistan-a-ka%C3%A7an-darbecilerin-iade-s%C3%BCreci.html

18/7/2016

Σχ : Επειδή ΔΕΝ θεωρούμε άσχετους τους εν λόγω δικηγόρους, αντιλαμβανόμαστε πως ΔΕΝ βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη για να παραστούνε ως πολιτική αγωγή. Και αυτό διότι απλά ξέρουν ότι δεν εχουν το δικαίωμα να παραστούνε ως πολιτική αγωγή. Όπως φαίνεται από το παραπάνω κείμενο οι κύριοι αυτοί ήρθαν από Τουρκία για ενα μόνο  λόγο. Για να μαθει η Τουρκία τα ονόματα των 8 διαφευγόντων. Και έτσι να μπορέσει να τους ζητήσει. Προσέξτε την ξεφτίλα τους, κατηγορούν ως πραξικοπηματίες κάποιους που δεν ξέρουν καν τα ονόματα τους ; Μα αν δεν ξέρεις κάποιους πως τους κατηγορείς ;

Previous Article

ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΛΑ …ΤΙΝΩΝ ; !

Next Article

ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Αν ειμασταν σοβαρο κρατος (αληθεια ξεχασα εντελως οτι θα μπορουσαμε να ειμαστε σοβαροι αλλα και κρατος μαζι) θα ειχαμε συλλαβει τους «δικηγορους» και τους στρατιωτικους θα τους αφηναμε φυσικα ελευθερους να πανε στην Ευχή Της Παναγίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *