Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Υποχρεωμένος¨ να βρίσκεται στην γραμμή του τουρκικού προξενείου ο ¨ριζοσπάστης αριστερός¨ βουλευτής…

No Comments Share:

Ο βουλευτής Χουσεϊν Ζεϊμπέκ εξαναγκάστηκε

Ο βουλευτής Χουσεϊν Ζεϊμπέκ αν απέμενε στον ίδιο, την ώρα που παρέθετε τον μειονοτικό τύπο και τους αρθρογράφους οι οποίοι κατά τη δική του δήλωση καταδικάστηκαν από το δικαστήριο “χωρίς καμία ανεκτικότητα”, δεν θα αρκούνταν μόνο στις εφημερίδες Γκιουντεμ και Μιλλετ. Θα ανέφερε και την δίκη στην οποία ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ προκάλεσε την καταδίκη σε 12 μήνες φυλάκισης του Μουσταφά Tσολακαλι (και της ιστοσελίδας BARIKAT). Δεν θα παραμελούσε να μνημονεύσει και την δίκη στην οποία ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ προκάλεσε την καταδίκη του Εβρέν Ντεντέ (και του Αζινλικτσα) σε 6 μήνες φυλάκιση. Ούτε θα ξεχνούσε την δίκη με την οποία ο ίδιος προκάλεσε την καταδίκη σε οκτώ μήνες φυλάκισης του Αμπντουλχαλιμ Ντεντέ (και της Τρακιανιν Σέσι).
Και για αυτές μπορεί να ειπωθεί όπως ακριβώς είπε ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, πως είναι καταδίκες στις οποίες “δεν επιδείχθηκε καμία ανεκτικότητα”.
Ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ως βουλευτής ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς σαν ριζοσπάστης αριστερός, αν ήταν στο χέρι του, θα επιδείκνυε ευαισθησία στο θέμα των ελευθεριών και θα μνημόνευε και τις άλλες δίκες που περιμένουν την εκδίκαση τους σε βάρος των δημοκρατών αρθρογράφων και ιδιοκτητών ιστοσελίδων. Αν ήταν στο χέρι του, είμαι σίγουρος, πώς αντί να παραμένει άφωνος σε αυτές τις επιθέσεις (και μάλιστα να μετέχει προσωπικά) σε βάρος της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας στην μειονότητα, θα έτρεχε από την αρχή ακόμη να τις καταγγείλει .

Αν ήταν στο χέρι του Ζεϊμπέκ όλα αυτά θα γινόταν. Ομως ο Ζεϊμπέκ δεν είναι μόνος του, από παντού υπάρχει ένας μηχανισμός (σχ. μεταφρ.: εννοεί το προξενείο) Τη συμπεριφορά του και τις δηλώσεις του είναι υποχρεωμένος να τις καθορίζει ανάλογα με τα αιτήματα εκείνου του προξενείου και όχι με τη βούληση του.

Και μόνο εκείνος; Όλοι μας.Εκτός από ορισμένα άτομα τα οποία αντιδρώντας στον μηχανισμό του λένε πως “Δεν είναι δικαίωμά σου να μου καθορίζεις την κοινωνική, οικονομική και πολιτική μου ζωή, μάθε τη θέση σου, δεν μπορείς να μας κάνεις να ζήσουμε “βουλγαρική κατοχή”. Και εκείνα τα άτομα πληρώνουν βαρύ τίμημα για την ελευθερία τους. Ενώ όσοι υπακούν επιβραβεύονται.
Για αυτό το λόγο ο Ζεϊμπέκ απαριθμώντας τον μειονοτικό τύπο που “υπέστη αδικίες”, αρκέστηκε στις ευρισκόμενες στην ίδια τάξη ΜΙΛΛΕΤ και ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ και υποχρεώθηκε να αγνοήσει τους άλλους που το προξενείο έχει ανακηρύξει ως εχθρούς και τους έχει επιβάλει εμπάργκο επειδή δεν περιλαμβάνονται στις τάξεις των υπακουων.
Ακόμη και αν η δήλωση αυτή έχει μερίδιο νομιμότητας, δεν είναι πειστική και εμπεριέχει αντιδημοκρατικότητα, ανειλικρινια, υποκρισία και ιδιοτέλεια. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η δήλωση αυτή εξυπηρετεί τον διαχωρισμό που επιβάλλει το προξενείο. Στηρίζουμε δηλαδή μαζί με τον επίσημο εκπρόσωπο στην Άγκυρα, αυτούς που είναι από εμάς, όπως οι Γκιουντεμ, Μιλλετ και άλλοι. Και αυτούς που δεν είναι από εμάς τους τιμωρούμε η ευχαριστιόμαστε όταν τιμωρούνται. Το προξενείο δημιουργεί αυτούς τους διαχωρισμούς στην μειονότητα. Άνθρωποι σαν τον Ζεϊμπέκ εξυπηρετούν αυτόν τον διαχωρισμό. Ένας διαχωρισμός που εμβαθύνεται με επιθέσεις σε αυτούς οι οποίοι δεν είναι στις τάξεις του προξενείου.

Όσον αφορά την δημοκρατικότητα ας κάνουμε μία σύγκριση. Η ακροδεξιά και αντιτουρκική “άθλια” ιστοσελίδα TourkikaNea, δημοσίευσε την δήλωση του Ζεϊμπέκ από την εφημερίδα Μιλλετ και σχολιάζοντας την, την παρέθεσε ολόκληρη μεταφρασμένη στα ελληνικά. Φυσικά επειδή πίστευε πως πως εξυπηρετούσε την εκδοτική της γραμμή, αλλά έστω. Ο ριζοσπάστης αριστερός Χουσεϊν Ζεϊμπέκ κλείνοντας το ένα του μάτι στην μειονότητα, δεν είναι δημοκράτης ούτε όσο τα ακροδεξιά και αντιτουρκικά TourkikaNea.

Τώρα επειδή του τα θύμισα όλα αυτά για να εμφανίσει πώς θύμωσε με μένα, θα υποχρεωθεί να σκεφτεί να μου υποβάλλει μήνυση για προσβολή. Από την άλλη μεριά υπάρχει μία οδηγία που έχει δώσει ο μηχανισμός: “Οταν κάνετε κάτι με εντολή, μείνετε σταθεροί. Μην διστάζετε και μην φοβάστε. Για όσο δεν στέλνεται εντολή από εμένα, κανείς στη μειονότητα δεν μπορεί να ασκεί κριτική ή να καταγγείλει άλλον. Και αν βγει κάποιος απρόσεκτος που το τολμήσει, εμείς θα τον κάνουμε να φτύσει το γάλα που βύζαξε και θα τον φιμωσουμε με τρόπο που δεν θα ανοίξει ξανά το στόμα του. Όπως έχουμε κάνει ήδη σε πολλά άτομα”.

Ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ τώρα μπορεί να εμφανιστεί πολύ θυμωμένος με εμένα και ίσως να μου υποβάλει και μήνυση. Αλλά είμαι βέβαιος πως από μέσα του θα πει “Εχει δίκιο ο αγάς. Αλλά και εκείνος ξέρει πως εγώ είμαι υποχρεωμένος σε αυτά. Και είμαι σίγουρος πως ότι κι αν κάνω θα το αντιμετωπίσει με κατανόηση”.

Σημείωμα: στο άρθρο αυτό μιλήσαμε για “μηχανισμό” και έτσι συνεχίσαμε. αν θέλετε στη θέση του μηχανισμού μπορείτε να προτιμήσετε τους όρους “Υψηλή Πύλη” , “Παρακράτος”, “Προξενείο” και αλλους.

Ιμπραμ Ονσουνογλου
1.12.2019

https://www.tiken.net/index.php?route=product/product&path=24_64&product_id=1729

Σχ. : Πόσοι από τους αιρετούς της Θράκης είναι ικανοί να πούνε αυτά που λέει εδώ ο κύριος Ονσούνογλου ;

Βγαίνουν διάφοροι αιρετοί και μιλάνε για την γέφυρα του Πολυανθου, για την τουριστική ανάπτυξη της Θράκης κ.α. και ελάχιστοι τολμούν να μιλήσουν για τον άθλιο ρόλο του τουρκικού προξενείου.

Και τα λέει ο Ονσούνογλου, ο οποίος όπως φαίνεται και από το κείμενο άλλωστε δεν είναι και ομοϊδεάτης μας…

Επειδή όμως δεν κρέμεται από τα @@@@@@@ του προξενείου, λέει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη.
Να σημειώσουμε πως στο τουρκικό κείμενο ο αρθρογράφος χρησιμοποιεί τον όρο “μηχανισμό” τον οποίο εμείς αποδώσαμε ως “προξενείο”. Διότι αυτό εννοεί και ο ίδιος όπως μας το δηλώνει, αλλά και για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το κείμενο από τους αναγνώστες μας.

Previous Article

Ιστοσελίδα του Ερντογάν για την ¨δήθεν¨ (όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι) Αρμενική Γενοκτονία…..

Next Article

Συνάντηση δύο φίλων…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *