Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΧΟΥΣΕΙΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

0 σχόλια Share:

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

isna2 (1)

Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσείν Ζεϊμπέκ δήλωσε πως μέχρι την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων κανένα όνομα δεν είναι εγγυημένο και ζήτησε την στήριξη των εκλογέων.

 ¨ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΜΑΣ¨

Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως στις 25 Ιανουαρίου η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υποψηφίους που θα μπορέσουν να τον εκπροσωπήσουν. Ο Ζεϊμπέκ είπε : ¨Εμείς πιστεύουμε πως στην πολιτική δεν είναι σημαντικά μόνο τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα είναι σημαντικά μέχρι κάποιου σημείου. Παράλληλα όμως σημαντικά είναι και τα κόμματα. Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Βλέπουμε πια πως αυτή δουλειά δεν προχωρά με αυτές τις πολιτικές. Είναι ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία για σύσταση μιας νέας τάξης, για νέες ελπίδες. Εδώ επιθυμώ να αναφέρω το εξής. Στην Ξάνθη έχουμε πολλούς μειονοτικούς υποψήφιους. Σε περίπτωση που διασπαστούμε υπάρχει περίπτωση να μείνουμε δίχως βουλευτή. Για αυτό ζητάω οι εκλογείς δίχως διάσπαση να ψηφίσουν υποψηφίους που θα μπορέσουν να τους εκπροσωπήσουν¨.

¨ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΔΟΥΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ¨

Ο Ζεϊμπέκ υπενθύμισε πως η μειονότητα στο παρελθόν είχε παραμείνει επί δύο περιόδους δίχως βουλευτή και ότι ελπίζει να μην αντιμετωπίσει πάλι την ίδια κατάσταση στις 25 Ιανουαρίου 2015. Ο Ζεϊμπέκ υπογράμμισε πως το ίδιο ισχύει και για την Ροδόπη και είπε πως ¨Να μην ψηφίσουμε ανθρώπους και κόμματα που δεν αποδέχονται την μειονότητα  και που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Να μην τα ξεχνάμε αυτά¨.

Ο Ζεϊμπέκ συνέχισε λέγοντας : ¨Ξέρουμε πολύ καλά τα κόμματα που πέρασαν από την βουλή τον νόμο των 240 ιμάμηδων και τον νόμο που υπονομεύει την μειονοτική εκπαίδευση. Η σκοπιά όμως του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο είμαι υποψήφιος, είναι πολύ διαφορετική από τα άλλα κόμματα. Εδώ επιθυμώ να αναφέρω το εξής. Τα κόμματα εξουσίας της περασμένης περιόδου ποτέ εν έκατσαν στο τραπέζι να συζητήσουν με την μειονότητα και δεν μας πήραν στα σοβαρά. Ενώ εμείς λέμε πως όταν θα αποφασίζουμε θέματα σχετικά με την μειονότητα, πρώτα θα συζητάμε και θα διαβουλευόμαστε με την μειονότητα. Ως αποτέλεσμα αυτών των συζητήσουν θα στήνουμε από κοινού δρόμους επίλυσης. ¨

¨ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ¨

Ο Ζεϊμπέκ αναφέρει πως είναι ανάγκη η μειονοτική εκπαίδευση να γίνει ένα σύγχρονο σύστημα και να ιδρυθούν το συντομότερο δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Ο Ζεϊμπέκ λέει πως αυτό το θέμα το έθεσε επανειλημμένα στην βουλή αλλά δεν μπόρεσε να αποσπάσει αποτέλεσμα και δηλώνει : ¨Η μειονοτική εκπαίδευση πρέπει να πάει σε ένα επίπεδο σύγχρονης παιδείας. Στο θέμα αυτό πρέπει να γίνουν αληθινές μεταρρυθμίσεις. Τα μειονοτικά σχολεία πρέπει να τα καταστήσουμε φορείς που θα διδάσκουν και τουρκικά και ελληνικά. Παράλληλα πρέπει να φτάσει στο τέλος του το θέμα της εθνικής ταυτότητας, των βακουφίων και των μουφτειών¨.

………………..

Εφ. Γκιουντέμ 22/1/2015

Σχ : Όχι δεν είναι ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας που τα λέει αυτά, είναι ο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου…

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Next Article

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *