Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

0 σχόλια Share:

Μήνυμα για τις εκλογές από μειονοτικούς φορείς

baskanlarimiz2

Ηγέτες στους οποίους προσφύγαμε ζητώντας την άποψη τους για τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, διαμαρτυρήθηκαν πως στα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων δεν περιλαμβάνεται η μειονότητα και τα προβλήματα της.

Εκπρόσωποι φορέων εστίασαν στο ότι η σχετική με την μειονότητα κρατική πολιτική δεν αλλάζει και ζήτησαν να στηριχθούνε οι μειονοτικοί υποψήφιοι και εξ αυτών αυτοί που μπορούν να εκλεγούνε.

ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ : ¨Τα κόμματα δεν μπορούν να υπερβούν την κρατική μειονοτική πολιτική¨

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, είπε πως οι σχετικές με την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης δηλώσεις των πολιτικών κομμάτων δεν ήταν επαρκείς και ικανοποιητικές. Πρόσθεσε πως είναι ανάγκη η μειονότητα να παραμείνει ξύπνια έναντι των παιχνιδιών που παίζονται για να  μείνει δίχως βουλευτή. Ο Μέτε σχολιάζοντας την σκοπιά των κομμάτων προς την μειονότητα είπε πως ¨ Η γραμμή του ελληνικού κράτους έναντι της μειονότητας πάντα είναι σαφής. Εκείνη την γραμμή κανένα κόμμα δεν μπορεί να την ξεπεράσει. Εάν δεν αλλάξουν τα μυαλά, αυτή η γραμμή δεν αλλάζει. Τις σχετικές με την μειονότητα δηλώσεις δεν τις εμπιστεύομαι και σε καμία περίπτωση δεν τις βρίσκω ικανοποιητικές. Για αυτό το λόγο αυτές οι προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων παραμένουν λόγια και ξεχνιούνται. Εμείς πρέπει μετεκλογικά να υπενθυμίζουμε τις υποσχέσεις στα εκλεγμένα άτομα. Μακάρι να μπορέσουμε να εκλέξουμε τους καλούς ανθρώπους μας¨.


¨ΦΥΣΙΚΑ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ¨

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αχμέτ Μέτε υπενθύμισε πως φυσικά και είναι πολύ σημαντικό να στείλει η μειονότητα εκπρόσωπο στην βουλή και συνέχισε λέγοντας : ¨Επιθυμώ να απευθυνθώ στον άνθρωπο της μειονότητας. Πρέπει οπωσδήποτε όλοι να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν. Αποτελεί όρο ψηφίζοντας να προτιμήσουμε τους μειονοτικούς υποψήφιους που περιλαμβάνονται στα κόμματα. Τι λέμε εμείς ; Να εκλέξουμε και να στείλουμε στην βουλή τους δικούς μας ανθρώπους ώστε μέσω αυτών να περιγράψουμε ακόμη καλύτερα τα προβλήματα μας. Είναι ανάγκη να είμαστε πολύ προσεκτικοί για αυτόν το σκοπό. Εμείς συνεχίζουμε τις προειδοποιήσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση και συμβουλεύουμε τον κόσμο μας να ψηφίσει τους ομόθρησκους και ομογενείς. Σε αυτές τις εκλογές είναι ανάγκη να εφαρμοστούν αυτές οι συμβουλές ακόμη περισσότερο. Καθώς τα κόμματα είναι πολλά, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι βουλευτές από την μειονότητα. Εάν όμως μοιράσουμε τις μειονοτικές ψήφους σε αυτούς , βλέπουμε πως πέφτουν πολύ λίγες κατά κεφαλήν. Για αυτό τον λόγο αν η μειονότητα δεν κινηθεί συνειδητά, υπάρχει περίπτωση να απομείνει χωρίς βουλευτή. Παράλληλα μπορεί να υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις. Από αυτή την σκοπιά λέμε πάντα προς την μειονότητα μας το εξής : Η κοινότητα μας είναι συνειδητή και για αυτό το λόγο πρέπει ψηφίζοντας να είναι προσεκτική και λογική. Εάν εκτιμήσετε τα λόγια μου δεν θα μείνουμε χωρίς βουλευτή¨.

¨ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ¨
Ο Μέτε λέει πως παίζονται διάφορα παιχνίδια για να απομείνει η μειονότητα δίχως βουλευτή και ότι είναι ανάγκη να μην πέσει σε αυτά και να τα αντιληφθεί καλά. Απευθυνόμενος στον μειονοτικό ψηφοφόρο ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αχμέτ Μέτε είπε : ¨Όπως σε κάθε εκλογές έτσι και σε αυτές φυσικά  και να ψηφίσουμε μειονοτικούς υποψήφιους οι οποίοι μπορούν να εκλεγούν.
………………

………………

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΛΗ ΤΣΑΒΟΥΣ : ¨Δεν είδαμε το παραμικρό άνοιγμα προς την μειονότητα¨

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ζήτησε από τους μειονοτικούς ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη και να στηρίξουν τους μειονοτικούς ψηφοφόρους. Ο Αλή Τσαβούς είπε πως οι πολιτικές των κομμάτων που μετέχουν στις εκλογές αγνοούν την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και πρόσθεσε πως ¨Ζητάμε να ισχυρή εκπροσώπηση της μειονότητας στην βουλή και να ακουστεί η φωνή της¨.

¨ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ¨

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως η οπτική σκοπιά των κομμάτων προς την μειονότητα τους απογοήτευσε και είπε : ¨Εμείς στην προεκλογική μας ανακοίνωση είχαμε αναφέρει πως περιμένουμε από τα κόμματα να ανακοινώσουν τις σκέψεις τους και το πρόγραμμα τους σχετικά με τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Διότι αυτή ήταν η προσδοκία στην κοινότητα. Ο κόσμος μας αναρωτιέται για την οπτική σκοπιά των κομμάτων απέναντι στα θέματα της μειονότητας. Υπάρχουν μειονοτικά και οικονομικά θέματα. Τα κόμματα που ζητάνε την ψήφο μας τι λένε για αυτό το θέμα, τι πολιτική θα ακολουθήσουν ; Αυτά αποτελούν θέματα. Δυστυχώς όμως προεκλογικά κανένα κόμμα δεν ανακοίνωσε μια σοβαρή μειονοτική πολιτική. Δεν μπορέσαμε να δούμε ούτε το παραμικρό άνοιγμα. Δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα αγνοούν την μειονότητα μας. Αυτό είναι κάτι πολύ λυπηρό για την δημοκρατία της χώρας. Περιμέναμε πιο γενναία βήματα από τα κόμματα που επιδιώκουν να κυβερνήσουν την χώρα¨.

¨Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ¨

Ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως είναι ανάγκη ι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να εκπροσωπηθούνε στην βουλή της Ελλάδας και είπε : ¨ Ξέρετε πως ο εκλογικός νόμος στην Ελλάδα επιβάλλει πανελλαδικό πλαφόν 3% στα κόμματα. Αλλά αυτό το πλαφόν δεν επιβάλλεται μόνο στα κόμματα αλλά και στους ανεξάρτητους υποψήφιους. Πρόκειται για μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή για να αφαιρεθεί το δικαίωμα που είχε η μειονότητα στο παρελθόν για να εκλέγει ανεξάρτητους βουλευτές. Επιθυμώ να τονίσω πως πρόκειται για μια αντιδημοκρατική πρακτική.  Παρόλα αυτά εμείς πιστεύουμε πως η μειονότητα πρέπει να εκπροσωπηθεί στο κοινοβούλιο. Ζητάμε ο μειονοτικός ψηφοφόρος να πάει στην κάλπη και να προτιμήσει μειονοτικούς υποψήφιους. Η μειονότητα μας ποιοτικά και ποσοτικά πρέπει να αποκτήσει την ισχύ που δικαιούται. Ευχόμαστε οι εκλογές να αποβούν καλότυχες για την όλη τη χώρα και την μειονότητα μας κι εύχομαι επιτυχία στους υποψηφίους¨.
……………..

……………..

Eφ. Γκιουντέμ 22/1/2015

Previous Article

Ο ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΧΟΥΣΕΙΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *