Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Ν.ΥΟΡΚΗ

0 σχόλια Share:

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης βάδισαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Η πορεία στην πόλη της Ν. Υόρκης η οποία άρχισε 31 χρόνια πριν σαν διαμαρτυρία της ¨Αρμενικής γενοκτονίας¨ , με τον καιρό άρχισε να γιορτάζεται σαν ¨Πορεία τουρκικής μέρας¨. Η ετησίως γιορταζόμενη μέρα μνήμης του Ατατούρκ και της αθλητικής νεολαίας της 19ης Μαΐου, φέτος γιορτάστηκε ταυτόχρονα με την ¨Τουρκική Μέρα¨, φέρνοντας σε επαφή άτομα τουρκικών φυλών και κρατών από όλο τον κόσμο.

Με αυτή την αφορμή οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης βίωσαν το μεγαλείο και την περηφάνια να βαδίσουν στους δρόμους της Ν.Υόρκης μαζί με τους άλλους τους τουρκικούς συλλόγους.

Στην πορεία μετείχαν σύλλογοι Τούρκων από ¨Βόρεια Κύπρο¨, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Βαλκάνια, Τσερκεζία, Κριμαία, Κιργιζιστάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακιστάν και Αχίσκας.

Την ¨Πορεία Τουρκικής μέρας¨ στήριξαν με την παρουσία τους ερχόμενοι από την Τουρκία ο Υπουργός Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων Κεμάλ Γιουρτνάτς, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο υπουργός επικρατείας Αλή Μπαμπατζάν και ο Τούρκος πρέσβης στα Η.Ε. Ερτουγρούλ Απακάν.

 Εφ. Μπιρλίκ 30-5-2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (!) ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!