Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (!) ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Ο μουφτής Ξάνθης στην Ισπάρτα

Ο μουφτής Ξάνθης και ο αντιπεριφερειάρχης Ιρφάν Ουζούν στις 26 Μαίου μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Μέκκας που βρίσκεται στην πόλη Ισπάρτα της Τουρκίας, μετέβησαν εκεί μέσω Αττάλειας.

Στο διάστημα των δύο ημερών που ήταν εκεί είχαν πολύπλευρες επαφές. Το Σάββατο αφού επισκέφτηκαν το ίδρυμα περιηγήθηκαν στον κήπο με τα τριαντάφυλλα και στις φυσικές ομορφιές της Ισπάρτα. Αργότερα ο κύριος μουφτής μίλησε σε κόσμο στο τζαμί Σινάν Πασά. Στις 27 Mαίου ημέρα Κυριακή τέλεσε τελετή αποφοίτησης χαφίζηδων (άτομα που μαθαίνουν το Κοράνι από έξω). Στην τελετή μετείχαν ο υφυπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων της T.C. Εκρέμ Κελές, ο νομάρχης Ισπάρτας, ο μουφτής Ισπάρτας, πολλοί βουλευτές, διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου και πολύς κόσμος. Με αυτή την αφορμή ο κύριος Μουφτής άρπαξε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μετέχοντες στην τελετή. Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην ομιλία που έκανε κατά την τελετή, περιέγραψε την Δυτική Θράκη και συνεχάρη τους χαφίζηδες. Μετά την τελετή ο μουφτής και ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκαν το σπίτι και τα μέρη όπου ζούσε ο Μπεντιουζαμάν Σαίντ Νουρσί, και στις 28 Μαίου επέστρεψαν στην Δυτική Θράκη.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  30/5/2012

Σχόλιο : Καλά ο Ιρφάν Ουζούν-αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας Θράκης και μέλος του ΠΑΣΟΚ τι δουλειά είχε μαζί με τον πράκτορα τουρκικών συμφερόντων σε μια θρησκευτική τελετή στην Τουρκία ; Τουρισμό έκανε ;

Προσέξτε επίσης ότι στο κείμενο δεν χρησιμοποιείται η φράση ¨εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης¨ αλλά  “μουφτής Ξάνθης¨. Επίσης στην τελευταία πρόταση αναφέρεται πως οι δυό τους επέστρεψαν  στην Δυτική Θράκη. Δηλαδή δεν γράφει επέστρεψαν στην Ελλάδα, αλλά στην Δυτική Θράκη….

Previous Article

KOINΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΩΝ

Next Article

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Ν.ΥΟΡΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *