Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

1 Comment Share:

Ιντρίς Αχμέτ : ¨Δεν θα πρέπει να αρνούνται την τουρκική μας ταυτότητα. Εγώ αν έμεινα σε αυτό το κόμμα το έκανα για το κόμμα και όχι για τον Αντώνη Σαμαρά¨

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιντρίς Αχμέτ έκανε πολύ σημαντικές δηλώσεις στην εφημερίδα Μπιρλίκ, σχετικά με την υποψηφιότητα του. Ο Ιντρίς Αχμέτ που είναι και πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής Σαππών κατά την συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 19 Μαρτίου 2012, απάντησε ξεκάθαρα στα ερωτήματα της εφημερίδα Μπιρλίκ.

Καταρχήν μας παρουσιάζετε εν συντομία τον εαυτό σας ;

¨Δεν μπόρεσα να συνεχίσω την σχολική μου ζωή αλλά το εμπόριο αποτέλεσε για εμένα πανεπιστήμιο¨

Ιντρίς Αχμέτ : Γενήθηκα στις Σάππες το 1954. Τελείωσα το τουρκικό δημοτικό –όπως λεγόταν εκείνη την εποχή- Σαππών. Εκείνες οι εποχές ήταν πιο δύσκολες και δεν μπόρεσα να συνεχίσω την φοίτηση μου. Δεν μπόρεσα να συνεχίσω την σχολική μου ζωή αλλά το εμπόριο αποτέλεσε για εμένα πανεπιστήμιο. Αργότερα άρχισα το εμπόριο υφασμάτων μαζί με τον πατέρα μου. Συμλήρωσα 38 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στον δήμο Σαππώνμε την τωρινή του ονομασία δήμος Μαρώνειας-Σαππών, προσπάθησαν να προσφέρω σε διάφορες περιόδους τις υπηρεσίες μου στον κόσμο από διάφορες θέσεις. Από αντιδήμαρχος μέχρι ενεργό μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Πως σχολιάζετε τη αναρρίχηση του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ. ;

¨Στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος είχα στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη. Αλλά δυστυχώς δεν εξελέγη και εγώ δεν αποχώρησα από το κόμμα¨.

Ιντρίς Αχμέτ : Σε αυτή την ερώτηση θέλω να απαντήσω ως εξής. Το λέω ξεκάθαρα, πως μετά την παραίτηση Καραμανλή εγώ στις κομματικές εκλογές είχα στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη. Αλλά δυστυχώς δεν εξελέγη και εγώ δεν αποχώρησα από το κόμμα. Εκείνη την περίοδο ήμασταν μαζί με το άλλο φίλο μας τον πρώην βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ στο θέμα της παραίτησης, και μας είχε καλέσει και εμάς στην συγκέντρωση στο ξενοδοχείο. Η συνάντηση στο ξενοδοχείο ήταν πολύ καλή και ωραία. Εκεί όλοι με δημοκρατικό τρόπο πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις απόψεις τους. Εκεί εγώ ανέφερα προς τον Ιλχάν Αχμέτ πως μπορεί να είναι λάθος το να φέυγει έτσι εν θερμώ, λες και σώζεις περιουσία από πυρκαγιά, και είχα ρωτήσει ποιος θα είναι ο λόγος για τον οποίο θα παραιτηθούμε. Ο Ιλχάν Αχμέτ μας απάντησε πως ¨εγώ παραιτούμαι για το καλό της μειονότητας¨. Εγώ όμως ανέφερα πως θα έπρεπε αυτήν τη συγκέντρωση να την κάνουμε ξανά μετά από μερικές μέρες και αυτό το θέμα να το αξιολογήσουμε. Μετά από αυτό κάναμε και δεύτερη συγκέντρωση. Είδα ότι ο φίλος μας ο Ιλχάν Αχμέτ είχε ετοιμάσει κείμενο παραίτησης. Το γραπτό αυτό είχε και καλές πλευρές. Το άρθρο γενικά ανέφερε πως η Ν.Δ. από την ίδρυση της εώς τώρα βρισκόταν στον μέσο χώρο , αλλά ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν απόλυτα δεξιά. Εγώ μίλησα εκεί και πρότεινα στον Ιλχάν Αχμέτ το εξής. Να γράψουμε πως ¨Εμείς παρά το ότι είμαστες της Ντόρας εσάς-δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά- σας συγχαίρουμε. Εμείς ως πολιτικοί της μειονότητας θέλουμε να σας ρωτήσουμε κάποια πράγματα. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τα θέματα της μειονότητας ;¨ Και από εκεί και μετά να δούμε τι θα γινόταν. Έτσι εξέφρασα τις απόψεις μου. Η απάντηση του Ιλχάν Αχμέτ ήταν πως δεν θα μας πάρει στα σοβαρά ο Α. Σαμαράς. Τότε πήρα πάλι τον λόγο και είπα ότι αφού είστε τόσο σίγουρος, τότε ας το κάνουμε πρώτα αυτό και μετά ο δρόμος είναι ανοιχτός για όλα. Εάν τότε κρατούσαμε μαζί όλοι αυτήν τη στάση και δεν δινόταν καν απάντηση στα αιτήματα μας, τότε μαζικά θα αποχωρούσαμε από το κόμμα. Εγώ εάν έμεινα σε αυτό το κόμμα έμεινα για το κόμμα και όχι για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ποια ήταν η οπτική γωνιά της Ν.Δ. προς την μειονότητα, και θα υπάρξει κάποια αλλάγή με ττην προεδρία Αντώνη Σαμαρά ;

Ιντρίς Αχμέτ : Στο ερώτημα αυτό θέλω να απαντήσω ως εξής. Μέχρι τώρα ποιο κόμμα έδωσε υπόσχεση στην μειονότητα μας και την τήρησε ; Κατά την γνώμη μου κανένα κόμμα δεν έκανε κάτι για την μειονότητα. Κατά την πρώτη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά εδώ στην συνάντηση που είχαμε μαζί του του περιγράψαμε τα θέματα της μειονότητας και του είπαμε πως πρέπει να λύθούνε. Μα έδωσε την υπόσχεση πως θα εργαστεί για αυτά τα θέματα.

Κατά την γνώμη σας είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που όλοι μας τον ξέρουμε για την ρατσιστική του στάση, να υποχωρήσει προς την μειονότητα ;

Ιντρίς Αχμέτ : Όλοι μας εδώ κάνουμε πολιτική και στην πολιτική πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα. Πιστεύω πως ο Αντώνης σαμαράς θα το πράξει. Διότι αν κοιτάξουμε την μητέρα πατρίδα μας την Τουρκία, βλέπουμε πως πραγματοποίησε αλλαγές σε πολλά θέματα και με πρώτα τα θέματα των μειονοτήτων πήρε σημαντικές αποφάσεις. Και εγώ πιστεύω πως και στην πατρίδα μας την Ελλάδα έχει έρθει το τέλος, όποιο κόμμα και να έρθει στην εξουσία είναι υποχρεωμένο να κάνει αυτά τα βήματα. Δεν θα πρέπει να αρνούνται την τουρκική μας ταυτότητα.

Η Ν.Δ. σας έκανε πρόταση ή εσείς μόνος σας προταθήκατε για βουλευτής ;

¨Πιστεύω πως θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην οπτική σκοπιά της Ν.Δ. προς την μειονότητα.

Ιντρίς Αχμέτ : Εγώ ταυτόχρονα είμαι ο μόνος Τούρκος αιρετός στην νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ. Τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της νομαρχιακής Κώστας Ναλμπάντης μου πρότεινε να γίνω αντιπρόεδρος στην νομαρχιακή της Ν.Δ. στον νομό. Εγώ του είπα πως αυτή είναι μια καλή πρόταση αλλά ότι αυτό το θέμα πρέπει να το αξιολογήσω αφού συζητήσω με άλλους φίλους.

¨Θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην οπτική σκοπιά της Ν.Δ. προς την μειονότητα¨

Στο μεταξύ στις συγκεντρώσεις που κάναμε θέσαμε τα μειονοτικά θέματα. Προσπαθήσαμε να βρούμε ποια είναι τα προβλήματα της εδώ τουρκικής μας μειονότητας και το τι πρέπει να κάνουμε. Συζητήσαμε πρώτα το θέμα της εκπαίδευσης, των μουφτειών, τα βακούφια και ένα άλλο επίσης σημαντικό θέμα, τα οικονομικά προβλήματα.Εδώ αφού μίλησαν όλοι οι άλλοι Τούρκοι φίλοι και όταν ήρθε η σειρά μου είπα πως η ανταλλαγή απόψεων που έγινε εδώ ήταν πολύ καλή και ανέφερα πως σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής. Είπα πως εάν το κόμμα μου πει πως ¨Βρήκαμε καλύτερο ή πιο μορφωμένο από εσάς, κάνε βήμα πίσω¨εγώ είμαι έτοιμος να κάνω αυτήν τη θυσία και είμαι έτοιμος να στηρίξω τον άλλο υποψήφιο. Αυτό θέλω να το πω πάλι, πιστεύω πως θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην οπτική γωνία της Ν.Δ. προς την μειονότητα.

 

Τέλος, εάν εκλεγείτε βουλευτής ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας στις οποίες θα ενσκύψετε ;

¨Επιθυμώ να πω πως είμαι έτοιμος να κάνω όποια θυσία και εργασία που χρειάζεται για το όφελος της μειονότητας¨.

 Ιντρίς Αχμέτ : Καταρχάς πιστεύω πως το θέμα της εκπαίδευσης της μειονότητας μας είναι πολύ σημαντικό. Ύστερα στις προτεραιότητες μου θα είναι η εκλογή μουφτή, η διοίκηση των βακουφίων μας και τα άλλα θέματα. Επίσης όσον αφορά το θέμα της οικονομίας, αν σκεφτούμε πως μεγάλο μέρος της μειονότητας μας στηρίζεται οικονομικά στη γεωργία, επιθυμώ να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την κατά το δυνατόν σύντομη στροφή τους σε ενναλακτικές καλλιέργειες. Διότι βλέπουμε πως εάν ο αγρότης μας δεν μπορεί να κάνει τα αναγκαία έξοδα, αυτό αντανακλάται κατά τον ίδιο τρόπο και στον επαγγελματία. Επιθυμώ να πω πως είμαι έτοιμος να κάνω όποια θυσία και εργασία που χρειάζεται για το όφελος της μειονότητας. Τέλος εάν η Ν.Δ. έρθει στην εξουσία και δεν κάνει υποχωρήσεις σε κανένα από τα θέματα της μειονότητατότε θα παραιτηθώ και από το κόμμα αλλά και από βουλευτής. Εγώ σε αυτές τις εκλογές δεν μετέχω με σκοπό οπωσδήποτε να εκλεγώ βουλευτής αλλά ταυτόχρονα για να μπορέσω να φανώ χρήσιμος στον κόσμο μου και στην μειονότητα μου. Είμαι έτοιμος να κάνω ότι χρειάζεται για να φανώ χρήσιμος στην μειονότητα μου.

 Εφ. Μπιρλίκ 20-3-2012

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Next Article

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΧΘΕΙ ΠΡΟΗΧΘΗ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *