Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΧΘΕΙ ΠΡΟΗΧΘΗ !

No Comments Share:

Εκείνη η φωτογραφία απογείωσε την καριέρα του

Ο αστυνομικός Γιακούπ Κουρταράν ο οποίος είχε βγάλει αναμνηστική φωτογραφία με τον Ογούν Σαμάστ-δολοφόνο του Ντινκ προήχθη και έγινε υποδιευθυντής στην Αστυνομία Μαλάτιας.

Την εποχή της φωτογραφίας ο Κουρταράν υπηρετούσε ως διευθυντής του Α.Τ.

Αποκαλύφθηκε ο αστυνομικός που φαινόταν στην αναμνηστική φωτογραφία με την σημαία για την οποία είχε ασκηθεί κριτική στην αναφορά του Συμβουλίου Κρατικού Ελέγχου (DDK) σχετικά με την δολοφονία του Ντινκ, αντί να τιμωρηθεί προήχθη. Μετά από εκείνη την φωτογραφία ο Γιακούπ Κουρταράν διορίστηκε πρώτα στην τροχαία της Αμάσειας και μετά στην Μαλάτια. Αφού υπηρέτησε για μικρό διάστημα στην τροχαία, η καριέρα του σύντομα πήρε την ανιούσα. Πρώτα έγινε διευθυντής 4ης τάξης, έπειτα 2ης και εντέλει φέτος τοποθετήθηκε ως υποδιευθυντής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μαλάτιας.

Όταν ο Ογούν Σαμάστ (σημ μεταφρ : πρόκειται για τον δολοφόνο του Αρμένου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ) στις 20-1-2007 συνελήφθη σε ένα λεωφορείο στην Σαμψούντα, τον μετέφεραν στην αντιτρομοκρατική όπου στην αίθουσα τσαγιού βγήκε φωτογραφία μαζί με την τουρκική σημαία. Στην φωτογραφία δεξιά του Σαμάστ είναι ο Κουρταράν και αριστερά του ένας στρατιώτης. Η φωτογραφία εκείνη έγινε σύμβολο στην δίκη Ντινκ.

Όταν αποκαλύφθηκε η φωτογραφία Ο Γιακούπ Κουρταράν και μια ομάδα αστυνομικών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 5-2-2007. Μετά από έρευνα που έκαναν αστυνομικοί επιθεωρητές πρότειναν να στερηθεί ο Κουρταράν κάθε προαγωγής για 16 μήνες. Αντί για αυτό τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού μιας μέρας. Ο Κουρταράν υπέβαλε έφεση για αυτή την ποινή στο 1ο Διοικητικό Δικαστήριο Σαμψούντας και η ποινή ακυρώθηκε. Εναντίον του δεν ασκήθηκε καμμία δίωξη και διορίστηκε σε τμήματα τροχαίας πρώτα στην Αμάσια και μετά στην Μαλάτια.

…………………..

Εφ. Ραντικάλ 19-3-2012

Σχόλιο : Τι να πεις…Προσέξτε ότι ο Κουρταράν είναι ο μόνος στην φωτογραφία που χαμογελά, προφανώς υπερήφανος που βρίσκεται δίπλα στον ¨χρήσιμο ηλίθιο¨ που μέρα μεσημέρι και με την βοήθεια άλλων αστυνομικών, δολοφόνησε τον Ντινκ.  

Previous Article

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Next Article

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΒΡΟΖ ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *