Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

0 σχόλια Share:

Ο δήμος Ιάσμου κατήγγειλε τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες

 Ο δήμος Ιάσμου με ανακοίνωση του κατήγγειλε την εκ μέρους της βουλής ψήφιση του νόμου 4115/2013, γνωστού και ως ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨

Στην καταγγελία αναφέρεται πως ¨Επιθυμούμε να εκφράσουμε την μεγάλη μας θλίψη για την εκ μέρους της βουλής ψήφιση του νόμου 4115/2013, γνωστού και ως ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨. Καταδικάζουμε έντονα τον νόμο αυτό που επιφέρει βαρύ χτύπημα στην ελευθερία θρησκείας και συνείδησης, στην συνθήκη της Λοζάννης, καθώς και στα δικαιώματα που πηγάζουν από τις διμερείς και διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας¨.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Επιθυμούμε να εκφράσουμε την μεγάλη μας θλίψη για την εκ μέρους της βουλής ψήφιση του νόμου 4115/2013, γνωστού και ως ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨. Καταδικάζουμε έντονα τον νόμο αυτό που επιφέρει βαρύ χτύπημα στην ελευθερία θρησκείας και συνείδησης, στην συνθήκη της Λοζάννης, καθώς και στα δικαιώματα που πηγάζουν από τις διμερείς και διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Ο νόμος αυτός που στοχεύει στο να θέσει υπό έλεγχο – μετά από τα βακούφια, τις μουφτείες και την εκπαίδευση μας- τα ιερά τζαμιά μας, έφερε μια βαθιά θλίψη στα μέλη της μειονότητας. Την άσχημη επίθεση που έγινε σε βάρος των βουλευτών μας κατά την συζήτηση του νόμου στην βουλή, την εκλαμβάνουμε σαν επίθεση στον λαό της μειονότητας, και την θεωρούμε σαν ντροπή για την δημοκρατία της χώρας μας.

Ο νόμος αυτός ο οποίος ψηφίστηκε χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους εκπροσώπους της μειονότητας στο κοινοβούλιο, με τους ηγέτες της μειονότητας και με τους εκπαιδευτικούς μας φορείς, θα καταγραφεί σαν ένας μαύρος λεκές στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ζητάμε το συντομότερο δυνατό, να ακυρωθεί ο απαράδεκτος για την μειονότητα αυτός νόμος, και να ετοιμαστεί ένας νέος μετά από διάλογο με την κοινότητα μας.

Βλέποντας με ελπίδα την αντίσταση που με μια φωνή έδειξε η μειονότητα μας, δηλώνουμε με σεβασμό πως είμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης στις προσπάθειες που θα γίνουν για την ακύρωση του νόμου.

Ομογενείς δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ιάσμου

ΙΣΜΕΤ ΚΑΝΤΙ – Δήμαρχος Ιάσμου

Σαμπρί Ομέρ – αντιδήμαρχος

Οζτζάν Μεχμέτ – αντιδήμαρχος

Ναντίρ Ιντρίς – αντιδήμαρχος

Χασάν Μαντρατζή – αντιδήμαρχος

Οντέρ Μουμίν – πρόεδρος του Δ.Σ.

Τουργκάι Μουμίν – δημοτικός σύμβουλος

Μουσταφά Χαφίζ Οσμάν– δημοτικός σύμβουλος

Μουσταφά Μουσταφά – δημοτικός σύμβουλος

Μουμίν Μουμίν– δημοτικός σύμβουλος

Χουσείν Χουσείν– δημοτικός σύμβουλος

Μεχμέτ Μεχμέτ– δημοτικός σύμβουλος

Ραμαντάν Τοπτσού– δημοτικός σύμβουλος

Ιλμπάι Ντελί– δημοτικός σύμβουλος

Σεντάτ Αράπ– δημοτικός σύμβουλος

Νιγιαζί Γιολούτς– δημοτικός σύμβουλος

Μπιλγκέ Φερχάτ– δημοτικός σύμβουλος

Ρεμζί Αρίφ– δημοτικός σύμβουλος

 Εφ. Μπιρλίκ 21/2/2013

Previous Article

OI ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ

Next Article

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ (ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *