Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ (ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ)

No Comments Share:

Αποκαλύφθηκαν τοίχοι της εκκλησίας

Στην πλατεία Χιλμί Ουράν του Μπόντρουμ του νομού Μούγλων, άρχισαν ήδη να αποκαλύπτονται οι τοίχοι από την 280 ετών εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που επί 45 χρόνια τώρα χρησιμοποιούνταν σαν Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Η ιστορική εκκλησία εμφανίζεται πάλι στο φώς μετά από απόφαση του δημάρχου Μπόντρουμ του Μεχμέτ Κοτζαντόν. Ο δήμαρχος Κοτζαντόν ανέφερε πως θα πράξει ότι χρειάζεται για να επανέλθει η εκκλησία στην αρχική της μορφή. Στόχος είναι στο τουριστικό Μπόντρουμ που στα 5 χιλιάδες χρόνια φιλοξένησε διάφορους πολιτισμούς, ιστορίες και κουλτούρες, η εκκλησία να επανέλθει στην παλιά της μορφή, και να είναι ανοιχτή 12 μήνες για τον τουρισμό. Επίσης η ιστορική εκκλησία θα αποτελέσει έναν θρησκευτικό χώρο τον οποίο θα μπορούνε να χρησιμοποιήσουν επισκέπτες διαφόρων χριστιανικών δογμάτων από Ελλάδα και Ευρώπη. Πριν από ένα μήνα άρχισαν οι εργασίες για την αποκάλυψη της εκκλησίας. Όταν γκρεμίστηκαν οι πρόσθετοι τοίχοι άρχισαν να φαίνονται οι τοίχοι της εκκλησίας. Μετά από 2 μήνες εργασίας ακόμη, η εκκλησία θα λειτουργήσει και πάλι.

 Τρεις σουλτάνοι είχαν δώσει φιρμάνια για την επισκευή του Αγίου Νικολάου

Το 1965 επί δημαρχίας Ντερβίς Γκιοργκούν η εκκλησία πουλήθηκε έναντι 10 χιλιάδων λιρών στο Υπουργείο Αγροτικών Υποθέσεων. Τότε η εκκλησία που βρίσκεται σε αυλή 370 τ.μ. και κατασκευάστηκε το 1780, εν μέρει κατεδαφίστηκε, το υπόλοιπο κτίριο σοβαντίστηκε, και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως αποθήκη και έπειτα για δύο χρόνια ως σινεμά. Το 1970 Η Γενική Διεύθυνση Εθνικών Ιδιοκτησιών αποδόθηκε στην Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας και ακολούθως χρησιμοποιήθηκε επί 45 χρόνια σαν Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης. Έγινε γνωστό πως ο Αμπντουλχαμίτ ο 1ος , ο σουλτάνος Σελίμ ο Γ΄ και ο Αμπντουλμετζίτ είχαν εκδώσει ο καθένας τους άδεια για επισκευή αυτής της εκκλησίας.

 Sondakika.com 20/2/2013

Σχ : Σχετικές φωτογραφίες που βρήκαμε

Previous Article

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Next Article

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ NUROL – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *