Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

No Comments Share:

 

Κείμενο του ιστολόγιου   2/6/2018
Ο Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Στρατηγικής σκέψης (SDE) πραγματοποίησε στην Άγκυρα την 2η Βαλκανική Συνάντηση. Σε αυτήν μετείχαν επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, επρόσωποι φορέων και ξένοι δημοσιογράφοι . Στην ομιλία που έκανε ο πολιτικός προϊστάμενος της ο ¨συντοπίτης¨ μας και αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου φυσικά εξύμνησε το οθωμανικό παρελθόν των Βαλκανίων και μίλησε για την αξία του πολυπολιτισμού και της διαφορετικότητας. Ο εισβολέας του Άφριν και της Κύπρου τα είπε….

 

Παρόντες η Περβίν Χαϊρουλλάχ (μόνιμη ¨εισαγγελέας¨ κατά της Ελλάδας σε διεθνή φόρα) και ο Αλή Χουσείνογλου-Δυτικοθρακιώτης που εργάζεται στο πανεπιστήμιο Αδριανούπολης.

Ομιλία του εκπροσώπου τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν.

Παρόντες και οι ψευδομουφτήδες Θράκης Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας Αθανάσιος Βερέμης. Στην ομιλία του διαβάζουμε πως εστίασε στην γέννηση των εθνικισμών στα Βαλκάνια κατά τον 19ο αιωνα. Προφανώς η φυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη δεν ήταν επαρκής λόγος ώστε να μην συμμετάσχει εκεί ο κ. Βερέμης…

Ο κ. Βερέμης στο πάνελ.

1– Χακάν Τσαβούσογλου

2–Ρετζέπ Πατσαμάν-Δυτικοθρακιώτης υπάλληλος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων (ΥΤΒ)

3–Διευθυντής του IRCICA (Κέντρο Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Πολιτισμού)  Χαλίτ Ερέν. Ο Ερέν κατάγεται από την Θράκη και ο γιός του ο Ιμπράημ Ερέν είναι Γενικός Διευθυντής στην κρατική ραδιοτηλεόραση TRT.

4– O πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν δίπλα ακριβλως στον φίλο του τον Ερέν. Ο Χατζηοσμάν (για να το πούμε κομψά) είναι ο πλέον εκτιμώμενος από την τουρκική ηγεσία Έλληνας πολίτης…

Πλην αυτών που αναφέραμε ήδη, στην ¨οικογενειακή¨ φωτογραφία των Δυτικοθρακιωτών, διακρίνουμε και τους εξής: ¨πρόεδρος του DEB Μουσταφά αλή τσαβούςς, πρόεδρος της ¨Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής¨ (GTGB) Νετζάτ Αχμέτ, πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αμέτογλου, δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, πρόεδρος του συλλόγου BIHLIMDER Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ και οι αποπεμφθέντες από τους αλεβίτες της Θράκης Μεχμέτ Κοτς και Αμπντί Πετζάλ.

Να σημειώσουμε πως το συνέδριο αυτό συνέπεσε με την βαλκανική περιοδία του υποψήφιου πρόεδρου της Δημοκρατίας Μουχαρρέμ Ιντζέ. Έτσι όλοι οι υψηλόβαθμοι τουρκόψυχοι από Ελλάδα και Βουλγαρία, ήταν στην Άγκυρα κατά την μέρα που ο Ιντζέ επισκέφτηκε την Κομοτηνή και το Κίρτζαλι.

Δεν ξέρουμε αν η χρονική επιλογή του συνεδρίου ήταν τυχαία…

Previous Article

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Next Article

ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *