Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πορεία διαμαρτυρίας μουσουλμάνων στην Ξάνθη με τουρκικό ¨καπέλο¨

No Comments Share:

Η τουρκική μειονότητα στην Ξάνθη, για μία ακόμη φορά έκανε πορεία για τα εκπαιδευτικά δικαιώματα

Διαδήλωση έγινε σήμερα 23 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα στην Ξάνθη, από κηδεμόνες μαθητών οι οποίοι απέχουν από τα μαθήματά ως αντίδραση στο πρόβλημα με την ανεπάρκεια του κτιρίου του μειονοτικό γυμνασίου-λυκείου Ξάνθης όπως και για το θέμα των τάξεων. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα ενώ με πανό και με συνθήματα που ακούστηκαν ζητήθηκε από την κυβέρνηση να βρει λύση στο θέμα.

Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης επί χρόνια συνεχίζουν να παλεύουν με τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Στα ήδη γνωστά προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους φέτος προστέθηκε ένα ακόμη. Καθώς από το σχολείο αποφοίτησαν 77 άτομα και γράφτηκαν 161 έγινε προσπάθεια τρία τμήματα να λειτουργήσουν το μεσημέρι με βάρδιες. Στο μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Ξάνθης όπου επί χρόνια είναι ανεπαρκές το κτίριο και υπάρχει το θέμα των τάξεων, καθώς δεν βρέθηκαν προσωρινές λύσεις, αυτό προκάλεσε την αντίδραση όλης της μειονότητας.

Οι κηδεμόνες των μαθητών Από τη μέρα που άρχισε το σχολείο κάνουν αποχή και διατηρούν το σχολείο κλειστό. Επί δέκα μέρες καθώς η τοπικές αρχές δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση οι κηδεμόνες αποφάσισαν να οργανώσουν πορεία διαμαρτυρίας.
σύμφωνα με την απόφαση Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα η πορεία άρχισε στις 11:30 το πρωί από μπροστά από το μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Ξάνθης έφτασε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και από κει συνέχισε ως το κτίριο της Νομαρχίας. Στην πορεία στην οποία επικεφαλής ήταν οι κηδεμόνες και οι μαθητές μετείχαν περίπου 3.000 άτομα. Στην πορεία στήριξαν οι βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπουρχαν Μπαράν, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο δήμαρχος Μύκης Ριτβαν Ντελι Χουσειν, ο περιφερειακός σύμβουλος Ριτβαν Κουρακ, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξάνθης και Μύκης, ο πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων δυτικής Θράκης Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζαν Αχμετογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου Πλάτανος-Τζενγκίζ Ομέρ, ο διευθυντής και καθηγητές του σχολείου και ένα πλήθος ομογενών.
Στο τέλος της πορείας που κατέληξε μπροστά στη νομαρχία, μία επιτροπή από τους αιρετούς συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη και για μία ακόμη φορά του μετέφεραν τα αιτήματα. Μετά από την συνάντηση, σε ανακοίνωση που έγινε από στην επιτροπή κηδεμόνων και τον συλλόγου οικογενειών του σχολείου, αναφέρεται πως ο περιφερειάρχης Μέτιος, αύριο Τρίτη θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Παιδείας και θα του περιγράψει αυτά που πρέπει να γίνουν για την επίλυση του θέματος. Η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη, ενώ ο μετέπειτα οδικός χάρτης θα καθοριστεί την Τρίτη από τους κηδεμόνες στο σχολείο.

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=14267

23/9/2019

Σχ. : Το πρόβλημα καταρχήν οφείλεται στο ότι η διοίκηση του σχολείου δέχθηκε εγγραφές ενώ είναι γνωστό το πρόβλημα της χωρητικότητας του σχολείου. Διότι όταν ένας χώρος έχει δυνατότητα φιλοξενίας Α ατόμων και εσύ δέχεσαι εγγραφές 1,5 Α, τότε δεν φταίει ο χώρος αλλά εσύ…

Κάτι φυσικά που έσπευσε να εκμεταλλευτεί η τουρκόφρονη μερίδα της μειονότητας, με πρώτους όπως βλέπουμε τους μειονοτικούς βουλευτές και τον ψευδομουφτή Ξάνθης.

Previous Article

Τους λιντσάρισαν επειδή έσφαξαν αγελάδα…

Next Article

Παζαρτζής από Αδριανούπολη : ¨Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες αγοράζουν σχεδόν οτιδήποτε πουλάμε¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *