Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Τ.Ε.Ξ. ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ¨ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ¨ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ (ΙΖΜΙΤ) ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

0 σχόλια Share:

H Τουρκική Ένωση Ξάνθης μετείχε στις εκδηλώσεις της Γιορτής του Παιδιού της 23/4 στο Ίζμιτ

Η ομάδα παραδοσιακών χωρών της ΤΕΞ με επικεφαλής τους δασκάλους χορών Τουλίν Χατζιχαλίλ και Γκιοκχαν Μουσταφά μαζί με την αντιπρόεδρο του Τομέα Γυναικών της ΤΕΞ Χουλιά Καραχότζα, μετείχαν στις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο δήμος του Κοτζάελι για την 23/4-Γιορτή του Παιδιού

Η επιτροπή της ΤΕΞ για να μετάσχει στις εκδηλώσεις ξεκίνησε για το Ιζμιτ , στις 19 Απριλίου. Την ομάδα της ΤΕΞ την υποδέχτηκε ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του δήμου Κοτζάελι κύριος Ουγούρ Ισίκ. Η ομάδα της ΤΕΞ επί 4 μέρες μετείχε στις εκδηλώσεις του δήμου Κοτζάελι για την γιορτή του Παιδιού της 23/4. Η ομάδα παραδοσιακών χορών της ΤΕΞ παρουσίασε το πρόγραμμα της σε πολλά μέρη.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ έγινε επίσκεψη στο γραφείο του νομάρχη Χασάν Μπασρί Γκιουζέλογλου. Μετά από την επίσκεψη η ομάδα παραδοσιακών χωρών τη ΤΕΞ μετείχε στην πομπή.
……………

Η επιτροπή της ΤΕΞ επισκέφτηκε επίσης το παράρτημα Ιζμίτ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του παραρτήματος ο Λουτφί Μποντούρ. Αργότερα επισκέφτηκαν το Μνημείο Εθνικής Ταυτότητας και Αντίστασης, όπως και την κρήνη Μεχμέτ Χιλμί που κατασκευάστηκε προς τιμήν του ιδρυτή της ΤΕΞ Μεχμέτ Χιλμή.
Η ομάδα μετά από το φεστιβάλ επέστρεψε στην Ξάνθη.

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2982

28/4/2017

Σχ: Το μνημείο που επισκέφτηκαν εκεί στήθηκε από τον αλυτρωτικό BTTDD και μπορείτε να δείτε στοιχεία σε παλιότερη μας ανάρτηση (https://tourkikanea.gr/2013/02/mnhmei/)

Ο Μεχμέτ Χιλμή όντως ήταν από τους ιδρυτές της ΤΕΞ, κατηγορήθηκε ως πράκτορας της Τουρκίας και εκείνη την εποχή μάλιστα για κάποιο διάστημα εξορίστηκε από την Θράκη, σε άλλο σημείο της Ελλάδας.

Previous Article

BTTDD KATA STAR TV

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *