Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ

0 σχόλια Share:

Ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε τον δήμο Τοπείρου

 Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε τον ευρισκόμενο στην πεδιάδα της Ξάνθης δήμο Τοπείρου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη του συνδυασμού του Χατζηευαγγέλου. Η συνάντηση κράτησε περίπου 1 ώρα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων. Ο Χατζηευαγγέλου ζήτησε από τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ στα πλαίσια των καλών διμερών σχέσεων να σταθεί αρωγός στο θέμα αδελφοποίησης δήμων. Στο θέμα αυτό ο πρόξενος του υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει.

Η συνάντηση πέρα από τους δημοτικούς συμβούλους ήταν ανοιχτή και στον τύπο. Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόξενος Σενέρ. Ο πρόξενος ανέφερε πως έχει πολύ καλές σχέσεις με τις ελληνικές αρχές της περιοχής και με τους δήμους, ότι κατά τον ίδιο τρόπο εργάζεται για την δημιουργία καλών και εποικοδομητικών σχέσεων με τον δήμο Τοπείρου, κάτι που όπως είπε βλέπει να υπάρχει ως επιθυμία και στην πλευρά του δήμου Τοπείρου.

Ο Ιλχάν Σενέρ συνέχισε ως εξής : ¨Οι σχέσεις των δύο χωρών τον τελευταίο καιρό πάνε πολύ καλά. Ιδιαίτερα στο θέμα του εμπορίου, πλέον και η Ελλάδα άρχισε να κερδίζει από την Τουρκία. Αυτό δείχνει η ισορροπία του εμπορίου. Στόχος μας είναι στις δύσκολες και στενάχωρες μέρες που περνά ο γείτονας μας η Ελλάδα, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο. Και εμείς πριν από 10 χρόνια υποστήκαμε μια μεγάλη οικονομική κρίση αλλά βγήκαμε ενδυναμωμένοι. Όλοι είδαν πως με την κατάργηση της βίζας για τα πράσινα διαβατήρια, υπήρξε σοβαρή αύξηση των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα. Μακάρι να καταργηθεί και η βίζα για τα κανονικά διαβατήρια. Τότε θα υπάρξει μια ορατή κινητικότητα και ανάπτυξη για την περιοχή. Για αυτό μπορείτε να είστε σίγουροι, καθώς οι Τούρκοι τουρίστες αγαπάνε να ξοδεύουν χρήματα¨

Ο πρόξενος Σενέρ ερωτηθείς σχετικά με τα ανοίγματα της τελευταίας περιόδου που κάνει η τουρκική κυβέρνηση προς την μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη στον τομέα των μειονοτικών δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, παρείχε στον συνομιλητή του τις σχετικές πληροφορίες. Ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ είπε πως στο επίπεδο των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν υπάρχει αμοιβαιότητα, και ότι δεν θέλει να κάνει παραλληλισμούς, αλλά ότι επιθυμεί την επίλυση των θεμάτων των ομογενών της περιοχής. Ανέφερε πως σε όλα τα μέρη όπου συναντά ομογενείς, τους υπενθυμίζει πως είναι Έλληνες πολίτες, πως η οδός επίλυσης των θεμάτων τους είναι η ελληνική βουλή και ότι υπάρχου βουλευτές που τους έχουν στείλει εκεί. Είπε πως προσπαθεί να ενσταλάξει στα μέλη της μειονότητας πως καθώς είναι Έλληνες πολίτες πρέπει να μάθουν καλά ελληνικά, να ενωθούν με την κοινωνία και να εργαστούν για την ευημερία της Ελλάδας.

Πρόσθεσε πως παρά το ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κάποιες φωνές που θέλουν να καταστρέψουν την χρόνια, ειρηνική και αρμονική παράδοση συμβίωσης στην περιοχή, μετά από τα κηρύγματα των αιρετών μουφτήδων στα τζαμιά να μην υπάρξει ανταπόκριση στις προκλήσεις, με ευχαρίστηση είδε την μειονότητα να μην ανταποκρίνεται σε αυτές.

Ο δήμαρχος Χατζηευαγγέλου ανέφερε πως κατάγεται από οικογένεια ανταλλάξιμων που ήρθαν από το χωριό Ινκαγιά της Προύσας, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του πρόξενου.

Ο Χατζηευαγγέλου σε δήλωση που έκανε στην εφημερίδα Μπιρλίκ μετά από την επίσκεψη είπε τα εξής :

¨Σήμερα είχα την χαρά να φιλοξενήσω εδώ στο κέντρο του δήμου Τοπείρου τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Είχαμε μια ιδιαιτέρως φιλική συνομιλία. Συζητήσαμε περίπου μια ώρα και πιστεύω πως εντοπίσαμε μαζί αρκετά σημεία. Εξ όσων αντιλήφθηκα από αυτήν την συνάντηση, πρόκειται για έναν φίλο μας –εκπρόσωπο μιας γειτονικής χώρας- ο οποίος παίρνει πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στα οικονομικά θέματα την χώρα μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά. Στην συζήτηση μας είδα και ο εξής. Ο κύριος πρόξενος επιθυμεί να βοηθήσει σχετικά με τα θέματα που αφορούν την μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη, και ταυτόχρονα θέλει να βάλει το λιθαράκι του προς την θετική κατεύθυνση, για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την μειονότητα, και που για πολύ καιρό περιμένουν λύσεις. ¨

 Εφ. Μπιρλίκ 5/12/2012

Σχ : Φυσικά και βοηθά στα οικονομικά θέματα το προξενείο.Τόσους πράκτορες που πληρώνει….Ο φίλος μας….Και μια ερώτηση για τον δήμαρχο. Όταν εσείς κύριε δήμαρχε βάζετε λεωφορεία ΔΩΡΕΑΝ για να μεταβούν κάποιοι δημότες σας στην γειτονική χώρα,  πιστεύετε πως βοηθάτε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου ; Αν όχι, γιατί το κάνετε ;

Previous Article

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΩΝ, ΠΟΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΡΩΜΑ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *