Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΩΝ, ΠΟΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΡΩΜΑ

No Comments Share:

Βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ :

Ωφέλιμο είναι να λέγονται οι αλήθειες όχι όπως συμφέρει κάποιους αλλά όπως είναι¨

Όλοι μας ξέρουμε πως οι ελληνικές κυβερνήσεις λόγω του ότι στο άρθρο για την προστασία των μειονοτήτων χρησιμοποιείται ο όρος ¨Μουσουλμανική¨, αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια την μειονότητα που ζει στην Δυτική Θράκη ως αποτελούμενη από τρεις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες (Τουρκογενείς, Πομάκοι και Ρωμά).

Οι ελληνικές κυβερνήσεις κινούμενες προς αυτή την κατεύθυνση, σχετικά με τους Πομάκους και τους Ρωμά που δεν ξέρουμε τον αριθμό τους, δεν αρκείται μόνο στην ηθική και υλική τους στήριξη, αλλά παρέχει κα μάλιστα στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους μας στο να ιδρύουν συλλόγους που θα αναφέρουν στην επωνυμία τους την εθνοτική τους ταυτότητα.

Το παράπονο μας εδώ είναι το εξής : Γιατί δεν αναγνωρίζονται οι σύλλογοι που φέρουν την λέξη ¨τουρκικός¨ στην επωνυμία τους και γιατί δεν επιτρέπεται να ιδρυθούν νέοι σύλλογοι με την λέξη ¨τουρκικός¨ ; Σε δήλωση που έκανα στην εφημερίδα Χρόνος, εξέφρασα αυτά μας τα παράπονα, και ανέφερα πως πρέπει η ευαισθησία που επιδεικνύεται για τα άλλα σωματεία να επιδειχτεί και για τα τουρκικά σωματεία, να αναγνωρισθούν οι σύλλογοι İTB, GTGB και BTTÖB, και να βρεθεί μια μόνιμη λύση για το θέμα που προέκυψε με το κυλικείο της GTGB.

Δηλώνω πως τo πλήρες κείμενο των δηλώσεων μου της 1/12/2012 στον Δήμο Μπακιρτζάκη της εφημερίδας Χρόνος δεν δημοσιεύτηκαν, και οι παραπάνω σκέψεις μου δεν παρατέθηκαν καθόλου. Όποιος θέλει την γνώμη μου για το θέμα είμαι ανοιχτός σε όλους.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Αϊχάν Καραγιουσούφ

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 6/12/2012

Σχ :  Συμφωνώντας απόλυτα με την επικεφαλίδα του κειμένου προσθέτουμε στα θέματα που έθιξε ο βουλευτής τα εξής. Οι τουρκοσύλλογοι για τους οποίους ζητά την αναγνώριση τους, στην ουσία λειτουργούν κανονικά. Έχουν τους χώρους τους, τις δραστηριότητες τους, και τα ταξίδια τους στο εξωτερικό. Άρα το εκ μέρους τους ζητούμενο δεν είναι η λειτουργία των συλλόγων –που ούτως ή άλλως υπάρχει- αλλά η κρατική αναγνώριση, ένα δηλαδή μάλλον πολιτικό αίτημα.

 Μια και ο βουλευτής έθιξε τα θέμα της ενίσχυσης των συλλόγων Ρωμά και Πομάκων από την Ελλάδα, μήπως (λέμε μήπως) έχει ακούσει κάτι αντίστοιχο για τους τουρκοσυλλόγους ;

Λοιπόν κ. Καραγιουσούφ επειδή εμείς δεν είμαστε υπουργείο Εξωτερικών δεν θα σου πούμε πως αυτό που γίνεται είναι βάση συνθηκών. Θα σου πούμε τους πραγματικούς λόγους που δεν αναγνωρίζονται οι σύλλογοι. Λοιπόν, όταν η Τουρκία κατέχει παράνομα το 40% της Κύπρου, έχει τρία σώματα στρατού πλήρως επανδρωμένα στα σύνορα στον Έβρο, αγοράζει γέφυρες ταχείας ζεύξεως που τις έχει στην περιοχή του Έβρου, όταν η Τουρκία μετά από δεκαετίες θυμήθηκε πως υπάρχουν ¨γκρίζες ζώνες¨ στο Αιγαίο, όταν διατηρεί ακόμα το κάζους μπέλι σε περίπτωση που ασκήσουμε το δικαίωμα μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, όταν, όταν….

Η Τουρκία κύριε Καραγιουσούφ είναι μια εχθρική για την Ελλάδα χώρα. Και όσοι υπηρετούν αυτήν τη εχθρική πολιτική της στην Θράκη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και ανάλογα. Αυτό απαιτεί η στοιχειώδης αυτοπροστασία.

Και κάτι τελευταίο. έχετε ακούσει κ.Καραγιουσούφ το τι ανέφερε το σχέδιο Βαριοπούλα σχετικά με την εισβολή στον Έβρο ; Έλεγε ή όχι για ¨χρήση των υποδομών μας εκεί¨ (δηλ. στην Θράκη)  ;

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *