Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ

No Comments Share:

7 μήνες έφαγε ο χρυσαυγίτης που έκανε την επίθεση !

mulazimcemalibuyuk

Σε 7 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε άτομο που φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, οποίος στις 18/9/2012 επιτέθηκε στον δάσκαλο Τζεμαλί Μουλαζίμ την ώρα που αυτός κολλούσε στον δρόμο αφίσα για μια αντιρατσιστική εκδήλωση.

Στην δίκη που έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις 25 Ιουνίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, παρών ήταν και ο 29 ετών κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο τοπικός τύπος ο κατηγορούμενος Κ.Τ. και ο μάρτυρας του ο Κηπουρός Ι. ανέφεραν διαφορετικά πράματα από ότι είπαν στις πρώτες τους καταθέσεις. Ο μάρτυρας Κηπουρός ανέφερε πως κατά την ώρα του περιστατικού βρισκόντουσαν στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ότι εκείνη την ώρα πέρασαν από μπροστά τους τρεις αριστεροί νέοι, και ότι ενημερώθηκαν για ένα περιστατικό που έγινε στην περιοχή του ΚΤΕΛ. Από την άλλη όμως ο κατηγορούμενος Κ.Τ. και ο μάρτυρας του ο Ι. Κηπουρός, αναφέρεται πως στην πρώτη τους κατάθεση είχαν πει πως περνούσαν τυχαία από τoν χώρο του περιστατικού.

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ

Ο Τζεμαλί Μουλαζίμ που υπέστη την επίθεση και η μάρτυρας του η Μαρία Μέγα, δήλωσαν πως την ώρα που κολλούσε αφίσες δέχτηκε επίθεση με δύο χτυπήματα στο κεφάλι, έπεσε κάτω και ενώ ήταν κάτω συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Ο Μουλαζίμ ανέφερε πως την ώρα που τον κλωτσούσαν υπήρχαν γύρω άτομα που κρατούσαν χοντρά ξύλα.

Στην εκδίκαση η εισαγγελέας Κατερίνα Μάτση ζήτησε την τιμωρία του επιτιθέμενου. Η εισαγγελέας ανέφερε πως η υπεράσπιση σχετικά με το ότι ο ένοχος είναι αθώος είναι έωλη και ότι έγινε αντιληπτό πως ο δράστης ήταν παρών στο σημείο του περιστατικού. Ο δικηγόρος του Μουλαζίμ ο Κώστας Γούναρης, ζήτησε την τιμωρία του εν λόγω ατόμου καθώς όπως υποστήριξε έγινε αντιληπτή η εμπλοκή του στο περιστατικό.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

Ο Ιλιακόπουλος-δικηγόρος του 29χρονου που έγινε αντιληπτό πώς μετείχε στην επίθεση σε βάρος του δασκάλου Τζεμαλί Μουλαζίμ, υποστήριξε πως ο πελάτης του δεν ενεπλάκη στο επεισόδιο, και ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά συμπαθούντας της.

7 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τιμώρησε με 7 μήνες φυλακή τον 29 ετών Κ.Τ. για την συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του Τζεμαλί Μουλαζίμ. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε κανένα απολύτως ελαφρυντικό και ανέστειλε την ποινή για τρία χρόνια. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα αυτής της δίκης εάν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ο 29 ετών Κ.Τ. εμπλακεί σε παρόμοιο αδίκημα, θα εκτίσει 7 μήνες φυλακή.

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής, μέλη αριστερών οργανώσεων και αντιφασιστικών κινήσεων θέλησαν να μπουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την διαδικασία. Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να μπουν στην αίθουσα. Η εκδίκαση έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία πολλών αστυνομικών –με στολή ή όχι- στον περίβολο του δικαστηρίου. Πίσω από το κτίριο του δικαστηρίου φάνηκε ότι ήταν σε αναμονή ένα λεωφορείο με ΜΑΤ.

Εφ. Γκιουντέμ 1/7/2013

Previous Article

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΝ, ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕ…

Next Article

EIΔΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ¨ΒΡΩΜΙΚΗΣ¨ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΜΙΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *