Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

EIΔΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ¨ΒΡΩΜΙΚΗΣ¨ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΜΙΤ

No Comments Share:

Η αιματοβαμμένη μονάδα της ΜΙΤ ιδρύεται ξανά

mehmeteymur34534535

Ο πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής της ΜΙΤ Μεχμέτ Εϊμούρ, δήλωσε πως άρχισαν εργασίες για την επανίδρυση της αντιτρομοκρατικής ομάδας της ΜΙΤ-γνωστή για τις αιματηρές της επιχειρήσεις και τις απόπειρες κατά του Οτζαλάν,

Την δήλωση πως γίνονται εργασίες για να στηθεί ξανά η αντιτρομοκρατική στην ΜΙΤ, την έκανε στην πόλη Σαπάντζα του νομού Σακάρια, ο πρώην επικεφαλής αυτής της μονάδας ο Μεχμέτ Εϊμούρ. Ο Εϊμούρ ανέφερε πως εντός της ΜΙΤ υπάρχουν κάποιες αστάθειες και ότι ιδρύονται νέες μονάδες : ¨Κατά την τριαντάχρονη ζωή μου στην υπηρεσία, κάθε νέος διευθυντής έστηνε νέες μονάδες. Ερχόταν άλλοι τις έκλιναν. Υπάρχει μια αστάθεια. Πάλι εργάζονται για να στήσουν την αντιτρομοκρατική μονάδα που είχε κλείσει¨. Ο Εϊμούρ υπενθυμίζει πως είχε στήσει την αντιτρομοκρατική της ΜΙΤ με χίλιες μύριες δυσκολίες και ότι αργότερα την έκλεισε ο Σενκάλ Ατασαγκούν και δηλώνει πως ¨Οι μηχανισμοί στον αντιτρομοκρατικό αγώνα πρέπει να εργάζονται πολύ γρήγορα¨.

Κέντρο αιματηρών επιχειρήσεων

Ο Μεχμέτ Εϊμούρ που μετείχε στην σφαγή του Κιζίλντερέ και στην δολοφονία του Ουλάς Μπαρντακτσί, το 1996 μετά από αίτημα του Οζέρ Τσιλέρ-συζύγου της τότε πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ, ίδρυσε εντός της ΜΙΤ αντιτρομοκρατικό κέντρο. Το κέντρο αυτό μετείχε σε μια σειρά από αιματηρές επιχειρήσεις στα ανατολικά, ενώ ταυτόχρονα είχε προσπαθήσει τότε δίχως επιτυχία να σκοτώσει τον ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Εντύπωση προκαλεί ότι το ΑΚΡ που δεν κάνει κανένα θετικό βήμα στην ¨διαδικασία επίλυσης¨ του κουρδικού, βρίσκοντας ευκαιρία με την απόσυρση του ΠΚΚ επιταχύνει την κατασκευή των φυλακίων και κινείται για την επανίδρυση αυτού του κέντρου. Η αντιτρομοκρατική αυτή έκανε επιχειρήσεις και στο εξωτερικό.

Haber.sol.org 2/7/2013

Previous Article

ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ

Next Article

ΤΕΛΕΤΕΣ ΛΗΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΟΥΡΚΟΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.