Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΔΑΧΕΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΑΡΝΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

No Comments Share:

Όταν έρχεται ο πρόξενος στην Ατάρνη…

Σήμερα ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ έκαναν την προσευχή της Παρασκευής μαζί με τον κόσμο τους χωριού Ατάρνη. Και καθώς ήρθε πρόξενος της T.C. στο τζαμί του χωριού, ίσως για πρώτη φορά είχε τόσο κόσμο. Στην προσευχή της Παρασκευής μετείχαν μέλη του τύπου και ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου.

Πριν από την προσευχή, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής ευχήθηκε στους κάτοικους της Ατάρνης και τους ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Ο Σερίφ ανέφερε : ¨ Είσαστε μειονότητα μέσα στην μειονότητα. Με ευχαρίστηση δεχτήκαμε την πρόταση του προξένου μας για να σας δείξουμε πως σας στηρίζουμε και πως η καρδία μας είναι μία. Εδώ και πολλά χρόνια ένας αξιωματούχος της T.C. κάνει το ναμάζι του στο χωριό, και για αυτό τον λόγο τον ευχαριστούμε.

Εμείς επιθυμούμε να αυξηθούν οι ιμάμηδες σε αυτή την περιοχή. Διότι 20 χρόνια πριν σε αυτά τα χωριά δεν υπήρχε ιμάμης. Τώρα σε πολλά υπάρχουν. Οι αξίες που μας κάνουν αυτό που είμαστε δεν είναι μόνο η θρησκεία, αλλά και η γλώσσα μας, το εζάν (κάλεσμα του ιμάμη), ο πολιτισμός μας και τα τζαμιά που μας κρατάνε όρθιους…

Στα μέρη όπου δεν υπάρχουν τζαμιά, μόνο ο τουρκισμός δεν μπορεί να μας κρατήσει. Εάν συνεχίσει η ένωση του τζαμιού με τον τουρκισμό ή της θρησκείας μας με τον τουρκισμό τότε μπορούμε να υπερασπιστούμε ρις ρίζες μας…

Μην χάνετε την ενότητα και την αλληλεγγύη. Να αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Συγχωρέστε τα μικρά λάθη. Διότι ο Αλλάχ είναι αυτός που συγχωρεί τα περισσότερα.¨

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ ευχαρίστησε τους κατοίκους της Ατάρνης για την πρόσκληση και είπε πως τουρκισμός είναι το σώμα και το Ισλάμ η ψυχή, και ότι το ένα δεν μπορεί να χωριστεί από το άλλο.

Ο Σενέρ είπε πως ¨Το Ισλάμ και ο τουρκισμός πρέπει να πορευτούν από κοινού. Δεν μπορείτε να συνεχίσετε στηριζόμενοι μόνο στον τουρκισμό. Εμείς σας ξέρουμε και σας αναγνωρίζουμε σαν Τουρκομουσουλμάνους. Για την διαφύλαξη αυτής σας της ταυτότητας αναλογούν μεγάλα καθήκοντα στους ανθρώπους της θρησκείας και στους μουφτήδες. Συνεχίστε να στηρίζετε τους θρησκευτικούς ηγέτες σας που εκλέξατε του μουφτήδες, όχι μόνο στα τζαμιά αλλά και έξω από αυτά¨.

Ο Μαχμούτ Χουσεΐν αντιπρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου που κατάγεται και από την Ατάρνη, στην σύντομη ομιλία που έκανε εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που βλέπει όπως είπε στο χωριό τους τον κύριο πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Ακολούθως αναφέρθηκε στην ιστορία του χωριού και είπε πως επιθυμία τους είναι να γίνει μιναρές στο τζαμί τους.

Μετά από τις ομιλίες ο κόσμος της Ατάρνης πρόσφερε στους καλεσμένους φαγητό.

 

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  21/12/2012

Previous Article

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *