Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΕΤΣΕΚ (ΧΙΛΙΑ) ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

No Comments Share:

Έγινε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου Σέτσεκ

secek

Με επιτυχία έγινε στις 22/6/2013 στα γραφεία του παραρτήματος του συλλόγου στο χωριό Γονικό, η Γενική Συνέλευση του Μειονοτικού, Μορφωτικού και Πολιτιστικού συλλόγου Σέτσεκ. Στην γενική συνέλευση έγιναν εκλογές για το νέο διοικητικό και ελεγκτικό συμβούλιο.

Στην γενική συνέλευση παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου Νετσμετίν Μπεκίρ και το μέλος του Δ.Σ. του BTTDD (Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας) Νετσμετίν Καγιά. Μετά από την εκλογή του Μεχμέτ Ντερντιμάν-προέδρου του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ στο προεδρείο της συνέλευσης και των Αλή Χασεκί και Χασάν Μπεκίρουστα ως γραμματέων, ο πρόεδρος του συλλόγου Αλή Πεντζάλ παρουσίασε την 4 ετών αναφορά πεπραγμένων του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου περιγράφοντας τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του συλλόγου ανέφερε τα εξής : Επί 4 χρόνια εγώ και οι φίλοι μου στο Δ.Σ. εργαστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πάμε τις Γιορτές Σέτσεκ που προβάλλουν το οροπέδιο Σέτσεκ όπως και την ταυτότητα και τον πολιτισμό της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, σε ένα ακόμη καλύτερο μέρος. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα και δυσκολίες. Στα τέσσερα χρόνια μέσα, πέντε φορές μας οδήγησαν ως διοίκηση στα δικαστήρια, ενώ κάποιοι φίλοι μας στην διοίκηση του συλλόγου αντιμετώπισαν μια πολιτική εκφοβισμού που έφτασε μέχρι και σε απειλή απόλυσης από την δουλειά τους. Απέναντι σε αυτά τα περιστατικά δεν λυγίσαμε, αλλά το αντίθετο, οι αντιξοότητες αυτές έγιναν αιτία για ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σθένος.

Βγάζοντας σε αυτή την άκρη της Δυτικής Θράκης, στην περιοχή του Β. Έβρου το περιοδικό ¨Σέτσεκ¨, εργαστήκαμε ώστε με αυτό να διαφωτίσουμε και να προωθήσουμε τις ιστορικές και πολιτιστικές αξίες της περιοχής. Οργανώνοντας τις γυναίκες στην περιοχή, συστήσαμε τομέα γυναικών στον σύλλογο. Ο τομέας γυναικών μας, πέτυχε μια ωραία εκδήλωση, οργανώνοντας πριν από τις εκδηλώσεις Σέτσεκ την ¨βραδιά Τσαγιού¨.

Μετέχοντας σε εκδηλώσεις στο σύνολο της Δ. Θράκης και στο εξωτερικό, προσπαθήσαμε με υπερηφάνεια να εκπροσωπήσουμε την περιοχή μας και τις εκδηλώσεις του Σέτσεκ. Πετύχαμε με την στήριξη του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας να παράσχουμε προσχολική εκπαίδευση σε πολλά χωριά σε παιδιά μας που είναι σε προσχολική ηλικία.

Προσπαθήσαμε στην περιοχή και στην Δυτική Θράκη γενικά, να προωθήσουμε το πατροπαράδοτο άθλημα του μεγάλου τουρκικού έθνους, που είναι οι αγώνες πάλης με λάδι, και να εξωθήσουμε τους νέους προς τα κει. Δυστυχώς οι εργασίες μας ώστε να διδαχτούν και να υιοθετήσουν οι νέοι μας τους αγώνες πάλης με λάδι, ακόμη δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Ελπίζω πως οι φίλοι που θα αναλάβουν καθήκοντα θα δείξουν ευαισθησία σε αυτό το θέμα, ώστε να μπορέσουν να παράσχουν εκπαίδευση στο πατροπαράδοτο άθλημα της περιοχής μας τους αγώνες πάλης με λάδι, και να πετύχουν να κατευθύνουν τους νέους μας να μπούνε σε αυτό το άθλημα.

Όπως οι πρόγονοι μας ως τουρκικό έθνος κράτησαν με περηφάνια την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, έτσι και σε εμάς αναλογεί να κρατήσουμε ψηλά αυτή τη σημαία¨.

Κατά τις εκλογές που έγιναν στην γενική συνέλευση της 22/6/2013 για το Δ.Σ. και το Ελεγκτικό Συμβούλιο του συλλόγου Σέτσεκ τα αποτελέσματα ήταν τα εξής :

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1 Χασάν Απτί 50 ψήφοι

2 Αλή Πεντζάλ 49 ψήφοι

3 Χασάν Μπεκίρουστα 44 ψήφοι

4 Εμράχ Τσενγκέλ 43 ψήφοι

5 Χουσείν Ντελί 42 ψήφοι

6 Χουσείν Μεντσέ 32 ψήφοι

7 Αχμέτ Καραχουσείν 26 ψήφοι

8 Αλή Ισμαήλογλου 23 ψήφοι

9 Χαλιμέ Απτί 23 ψήφοι

10 Ιντρίζ Αχμέτ Χοτζά 23 ψήφοι

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1 Χουσείν Καραχουσείν 51 ψήφοι

2 Χουσείν Κιουτσούκ 47 ψήφοι

3 Αλή Αμπντουραχμάν 37 ψήφοι

4 Χουσείν Απτί 35 ψήφοι

Στο Δ.Σ. εκλέγονται οι 7 πλειοψηφούντες και στο ελεγκτικό οι 3 πλειοψηφούντες. Επίσης σύμφωνα με την ψηφοφορία ορίζονται τρία αναπληρωματικά μέλη για το Δ.Σ. και ένα για το ελεγκτικό.

Αναφέρεται πως η διανομή καθηκόντων μεταξύ των εκλεγέντων στο Δ.Σ. θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 24/6/2013

Σχ : Όταν αναφέρει ο Πεντζάλ για  προσχολική εκπαίδευση εννοεί τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ νηπιαγωγεια του ¨Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης¨. Ακούει κανείς ; 

 

Previous Article

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΛΩΝ ΛΕΪΖΕΡ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *