Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

BTAYTD ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ

No Comments Share:

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) δημοσίευσε μια γραπτή ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στα παρατήματα του που έκλεισαν

146531439741295

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στον τοπικό πλειονοτικό τύπο υπάρχει μια καμπάνια σπίλωσης κατά των παρατημάτων του συλλόγου και των μελών του Δ.Σ. και αναφέρεται ότι το να παρατίθεται χώρος για αβάσιμες κατηγορίες είναι κάτι που αποτελεί παραβίαση του νόμου.

Στην ανακοίνωση του BTAYTD εκφράζονται ευχαριστίες προς τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Κομοτηνής που έβγαλαν ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο των παραρτημάτων του συλλόγου

………………

Η ανακοίνωση του BTAYTD έχει ως εξής :

¨Μαθαίνουμε πως 4 ομογενείς μας δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Κομοτηνής, μία από την ¨Κοινωνία Πολιτών¨ του δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη και τρεις από τον  αντιπολιτευόμενο συνδυασμό ¨Εμείς η Πόλη¨ δημοσίευσαν στις 7/6/2016 μια ανακοίνωση.
Όπως  αναφέρεται  στις προτεραίες ανακοινώσεις μας της 5-5-2016 και της 24-5-2016, το κλείσιμο με απόφαση  του δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη των παραρτημάτων μας στα οποία γινόταν δραστηριότητες όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για κάθε ομογενή μας και νόμιμο μέλος που είχε την ελεύθερη δυνατότητα οργάνωσης εκδηλώσεων, ήταν μια εξέλιξη που αντιμετωπίστηκε με θλίψη.


Πέραν τούτου, πρέπει να προσθέσουμε πως οι δηλώσεις που έκανε ο κύριος Πετρίδης κατά την επόμενη μέρα από το κλείσιμο των δύο παραρτημάτων μας, γραπτώς στον ¨Παρατηρητή της Θράκης¨ και προφορικά στο ράδιο ¨Χρόνος¨, μας προκάλεσαν κάτι παραπάνω από αισθήματα απογοήτευσης. Ιδιαίτερα στην συνέντευξη που έδωσε στον Παρατηρητή της Θράκης¨, με την φράση του ¨δε νομίζω να έχει κανένας την απαίτηση να τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς τη νομιμότητα ανάλογα με τη θρησκεία ή την καταγωγή του καθενός¨ ο κ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΝΟΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝΕ ΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ¨. Τον συμβουλεύουμε εάν το θέμα είναι η στάση των δύο μέτρων και δύο σταθμών, να επανεξετάσει το σε ποιους και για πόσα χρόνια εφαρμόστηκε αυτή η στάση.

Επίσης επιθυμούμε να αναφέρουμε πως προσδοκούμε από όλους τους  αρμόδιους αλλά και τον κ. Πετρίδη που μιλάνε για νόμους και κανόνες, να διαφωτίσουν εμάς αλλά και την κοινή γνώμη, σε ποια αράδα του νόμου εμπεριέχονται οι συνεχείς αστυνομικές έφοδοι σε μια κοινότητα όπου υπήρχαν μέλη μας και παιδιά 3-5 ετών, χωρίς να υπάρξει κάποιο διάλογος με τον σύλλογο μας και χωρίς να υπάρχει κάποιο αίτημα κλεισίματος.

Στο διάστημα αυτό υπήρξε από τον τοπικό τύπο μια εσκεμμένη καμπάνια σπίλωσης του συλλόγου μας, των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας αλλά και των κλεισθέντων παραρτημάτων μας.

Η παράθεση ενώπιον της κοινής γνώμης τέτοιου είδους αβάσιμων ισχυρισμών πριν από την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας, είναι γνωστό πως είναι κάτι το έκνομο, παραβιάζει ιδιαίτερα το τεκμήριο της αθωότητας και σε αυτό το θέμα είναι απαραίτητο να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους οι αρμόδιες αρχές.

Από την άλλη αισθανόμαστε ένα χρέος ευχαριστίας προς τους ομογενείς μας δημοτικούς συμβούλους που με την σημερινή τους ανακοίνωση έδειξαν μια περήφανη στάση και δεν στέρησαν τον σύλλογο μας από την στήριξη τους. Μετά από αυτή την ανακοίνωση, ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕ ΤΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 10 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/1785

7/6/2016

Previous Article

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΩΡΑ ….ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *