Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

KATAΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ¨ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΤΣΕΚ

No Comments Share:

Καταγγελία από τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Μειονότητας Σέτσεκ

Καταγγελία

Ως Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογο Μειονότητας Σέτσεκ, με μεγάλη λύπη μας μαθαίνουμε πως στις 17/1/2013 παρά τις αντιρρήσεις των βουλευτών της μειονότητας εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η τροπολογία που προβλέπει αλλαγές σε μερικά άρθρα του νόμου 3536/2007, που είναι γνωστός στην κοινή γνώμη της μειονότητας ως ¨νόμος των 240 ιμάμηδων¨

Ως Δ. Σ. του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Σέτσεκ, κρίνουμε τον νόμο αυτό και τις αλλαγές που έγιναν ως μια άσχημη επίθεση στις ελευθερίες συνείδησης, θρησκείας και συνείδησης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και υποστηρίζουμε πως όπως μέχρι τώρα αυτή η νοοτροπία επιβολής δεν έφτασε σε καμία λύση, το ίδιο θα συμβεί και από τώρα και μετά.

Όπως το 2007 ο νόμος αυτός που αφορούσε άμεσα την μειονότητα ψηφίστηκε χωρίς διαβούλευση με κανένα μειονοτικό φορέα ή οργάνωση, δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας καθώς ο νόμος αυτός παρουσιάζεται μπροστά στην μειονότητα μας με μια λογική επιβολής.

Είναι αναπόφευκτο πως όπως έγινε το 2007, έτσι και τώρα αυτή η πολιτική επιβολών θα καταλήξει σε φιάσκο και θα επιστραφεί.

Ευχή μας αποτελεί, από εδώ και πέρα, οι κυβερνήσεις σε θέματα που αφορούν την μειονότητα, να συνδιαλέγονται με τους βουλευτές μας, τις μειονοτικές οργανώσεις και φορείς, και κατά προτεραιότητα να βρεθεί λύση στην χαίνουσα πληγή των μουφτειών και των βακουφίων.

Εξ ονόματος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Σέτσεκ

Πρόεδρος Αλή Πεντζάλ

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  19/1/2013

Previous Article

ΤΑ ¨ΑΔΕΡΦΙΑ¨ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Next Article

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ¨ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ¨ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *