Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΖΑΝ ΑXΜΕΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

No Comments Share:

 

O Οζάν Αχμέτογλου-πρόεδρος της ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης) στην Δυτική Θράκη, δήλωσε πως στην Ελλάδα μετά από την τροπολογία σχετικά με την προσαρμογή των ελληνικών δικαστηρίων στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, προσέφυγαν ξανά στο Εφετείο Θράκης, ζητώντας να tους αποδοθεί άδεια λειτουργίας του συλλόγου.

Ο Αχμέτογλου μιλώντας σχετικά με το θέμα στον ανταποκριτή του πρακτορείου Αναντολού, ανέφερε πως μετά από την ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο της νέας ρύθμισης, υπέβαλαν ξανά αίτημα για να επιτραπεί επίσημα το άνοιγμα του συλλόγου που τον έκλεισαν το 1983 και για τον οποίο υπάρχει και η απόφαση του ΕΔΑΔ.

Ο Αχμέτογλου εστιάζοντας στο ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν εφάρμοσε την απόφαση του ΕΔΑΔ για αδειοδότηση του συλλόγου, χρησιμοποίησε την εξής φράση: ¨Ζητάμε την εφαρμογή της απόφασης που πήρε το ΕΔΑΔ και την προς αυτή την κατεύθυνση απόδοση της επίσημης άδειας λειτουργίας του συλλόγου¨.
Ο Αχμέτογλου ανέφερε πως η προσφυγή που διαμέσου δικηγόρου έγινε στο Εφετείο Θράκης, αποφασίστηκε πως θα κριθεί στις 28/1/2018 και συνέχισε λέγοντας: ¨Η υπόθεση αυτή είναι πολύ σημαντική στον αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Ταυτόχρονα είναι ένα σημαντικό στάδιο για την δημοκρατία της Ελλάδας. Ζητάμε να εφαρμοστούν πια στην πατρίδα μας οι μη εφαρμοζόμενες αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Προσδοκούμε από την Ελλάδα να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις και τους κανόνες των διεθνών φορέων. Ελπίζουμε στην καταχώρηση του νόμιμου δικαιώματος που μας αναγνώρισε το  διεθνές δικαστήριο. Σε αυτό το θέμα ελπίζουμε¨.

………………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-yunanistan-da-aihm-kararlarinin-uygulanmasi-10396336/

28/12/2017

Σχ: Το να αγωνιά ο Αχμέτογλου για την νομική πορεία που θα ακολουθήσει αυτή η υπόθεση είναι κατανοητό. Ο ίδιος πρεσβεύει εδώ και δεκαετίες τουρκικά συμφέροντα και άρα αυτή η στάση του είναι κατανοητή.

Αυτό που δεν είναι όμως κατανοητό είναι όταν ελληνόφωνοι έχουν τις ίδιες απόψεις με τον Αχμέτογλου. Δεν ξέρουν μήπως πως η ΤΕΞ αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα ¨μικρά προξενεία ¨ που διαθέτει η Τουρκία στην Θράκη; Δεν βλέπουν πως όταν έρχεται Τούρκος επίσημος  σχεδόν πάντα περνά από εκεί ; Δεν βλέπουν πως όλες οι ανακοινώσεις του συλλόγου αυτού είναι σαν να είναι γραμμένες μέσα στο τουρκικό ΥΠΕΞ ;

Η Τουρκία έχει αμέτρητες αποφάσεις σε βάρος της (και μάλιστα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) τις οποίες ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ. Ιδιαίτερα στο θέμα της εισβολής στην Κύπρο. Δηλαδή η Τουρκία δρώντας κατά το συμφέρον της δεν τις εφαρμόζει, ενώ εμείς θα το παίζουμε καλοί και υπάκουοι;

Previous Article

MIA AKOMH ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΖΙΛΙΚΤΣΑ

Next Article

Ψευτομακεδονική 5η Φάλαγγα

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *