Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Σε αυτή την μειονότητα χωρίς εντολή ούτε να κλάσεις δεν μπορείς….¨

2 Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 5/9/2018

O κ. Ονσούνογλου σε νέο του κείμενο, αναφέρεται για μια ακόμη φορά στον αποπνικτικό έλεγχο που ασκεί το παρακράτος του τουρκικού προξενείου στην Θράκη. Σε παλιότερο άρθρο του είχε περιγράψει το πώς πριν από αρκετά χρόνια είχε διαλυθεί ο μειονοτικός σύλλογος Κέντρο Σκέψης, απλά διότι το τουρκικό παρακράτος δεν ανέχεται συλλογικότητες που δεν τις ελέγχει.  Σε τμήμα του νέου του άρθρου που δημοσιεύτηκε στις 3/9/2018 στην ιστοσελίδα tiken (https://www.tiken.net/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=918)  γράφει τα εξής άκρως ενδιαφέροντα :

¨Έχω περιγράψει την μοίρα του Κέντρου Σκέψης. Α τώρα εσύ αν τολμάς χωρίς να ρωτήσεις, χωρίς να πάρεις άδεια και εντολή, πάνε και ίδρυσε σύλλογο, δραστηριοποιήσου πολιτικά, βγάλε εφημερίδα, άνοιξε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, άρχισε μια οποιαδήποτε πολιτική-κοινωνική κίνηση, γίνε υποψήφιος, πες ότι ¨εγώ θέλω να γίνω βουλευτής, θέλω να γίνω δήμαρχος¨, να δούμε τι έχεις να πάθεις. Εάν δεν πιστεύεις κάνε το. Σε αυτή την μειονότητα χωρίς εντολή ούτε να κλάσεις δεν μπορείς, εάν η κλανιά σου θα έχει πολιτική μυρωδιά.¨

Ορίστε και το σχετικό κείμενο στα τουρκικά :¨Düşünce Merkezi’nin akibetini anlatmıştım. Ha sen şimdi kalk, bundan sonra sıkarsa, sormadan, izin almadan, talimat verilmeden dernek kur, politik örgütlenmeye çalış, gazete çıkar, sosyal medya sayfası aç, herhangi bir siyasî –sosyal hareket başlat, aday ol, ben mebus olmak istiyorum, ben belediye başkanı olmak istiyorum de diyebilirsen, görelim başına gelecek olanları. İnanmıyorsan yap.
Bu Azınlıkta talimatsız osuramazsın bile kardeşim, eğer ki osuruğunun bir siyasî kokusu olacaksa.¨

Και βγαίνουν οι ελληνόφωνοι πολιτικοί και λένε πως ¨η συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη είναι υποδειγματική¨. Εσάς αυτές οι συνθήκες χουντάρας που επιβάλει το προξενείο στην μουσουλμανική μειονότητα, σας φαίνονται δημοκρατικές, φυσιολογικές και υποδειγματικές; Για να γίνουμε πιο σαφής: Με δεδομένο τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί το τουρκικό παρακράτος, αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η   ¨αρμονική συμβίωση¨ είναι εξαιρετικά εύθραυστη και εξαρτάται από τα συμφέροντα αυτού του τουρκικού παρακράτους. Αν κρίνουν πως δεν τους συμφέρει και θέλουν εντάσεις, την άλλη μέρα μπορούν να κάνουν την Θράκη μαλλιά-κουβάρια.

Και τότε θα τρέχουν οι Έλληνες αξιωματούχοι σαν τις μωρές παρθένες της ευαγγελικής περικοπής….

Διαφωτιστικό είναι παλιότερο κείμενο του Ονσουνογλου :

ΜΙΤ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ…

Previous Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ¨

Next Article

ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΝ ME THN ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. Εντάξει, τώρα, ας μην είμαστε και υπερβολικοί.
    Τις προάλλες ένας δημότης του Δήμου Μύκης πήγε και ούρησε στο γραφείο ενός αντιδημάρχου.
    Ήρθε η αστυνομία, καθάρισε το χώρο και… ούτε γάτα ούτε ζημιά.

  2. Έτσι γίνεται από το τουρκικό κράτος, ακόμη και εδώ στην υπό τουρκοποίηση “μη κατεχόμενη” Κύπρο. Ακόμη και οι φιλικές σχέσεις απαγορεύονται και νοιώθεις ότι το θέλουν και κάποιοι από τους εδώ ερχόμενους τ/κ. Επίσης κι αν κάποιοι που έκαναν φιλικές σχέσεις με Έλληνες, χωρίς λόγο και χωρίς εξήγηση, ξαφνικά κράτησαν απόσταση. Οι μουχτάρηδες της ΜΙΤ δεν τους αφήνουν… τους νουθετούν δεόντως. Το Κυπρικό κράτος Ανύπαρκτον. ΓΑΜΩΤΟ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟΥΣ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *