Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ¨

0 σχόλια Share:

 

Ο Ερντογάν δεν είναι ευχαριστημένος ούτε από την Ρωσία ούτε από τις ΗΠΑ: Στην Ιντλίμπ θα γίνει σφαγή,  το Μένμπιτς παραμελείται

Ο ΠτΔ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση που ανακοίνωσε πως θα κάνει η Ρωσία (που είναι ο πιο σημαντικός εταίρος της Άγκυρας στην Συρία) προειδοποίησε πως ¨Αν πέσουν πύραυλοι θα γίνει σφαγή¨, ενώ παραπονέθηκε πως οι ΗΠΑ  παραμελούνε  την συμφωνία που έγινε σχετικά με το Μένμπιτς
Ο Ερντογάν γυρνώντας από το Κιργιζιστάν, ευρισκόμενος στο αεροπλάνο, έκανε δηλώσεις σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

(Σχετικά με την επιχείρηση που ετοιμάζεται να κάνει ο συριακός στρατός με την στήριξη της Ρωσίας, κατά της Ιντλίμπ που είναι η τελευταία επαρχία που κρατάνε οι τζιχαντιστές) : ¨Για εμάς είναι σημαντική η κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ιντλίμπ. Διότι αυτή τη στιγμή διανύεται μια πολύ δύσκολη περίοδος στην Ιντλίμπ. Υπάρχουν εκεί 3,5 εκ. άνθρωποι. Ο Αλλάχ να φυλάει, αν συμβεί κάποια καταστροφή, οι άνθρωποι αυτοί το πρώτο μέρος όπου θα καταφύγουν, θα είναι πάλι η Τουρκία. Σε μια περίοδο που εμείς λύσαμε κάποια θέματα και πλέον άρχισαν να επιστρέφουν κάποιοι από την Τουρκία όπου βρισκόταν,  εμφανίζεται τώρα αυτό το ρίσκο. Η συνεργασία που έχουμε αυτή την στιγμή με την Ρωσία είναι πολύ σημαντική. Οι ΗΠΑ τα ρίχνουν στην Ρωσία και η Ρωσία στις ΗΠΑ. Αν όμως –ο Αλλάχ να μην δώσει- πέσουν εκεί πύραυλοι, τότε θα συμβεί μια μεγάλη σφαγή. Σε μια τέτοια κατάσταση, αυτοί που θα φύγουν από εκεί , που θα πάνε; Σε μεγάλο ποσοστό πάλι σε εμάς θα έρθουν. Αυτό θα προκαλέσει νέα βάσανα. Με μια εύστοχη απόφαση που θα βγει από τις συνομιλίες μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το διάστημα. Στις 7 Σεπτεμβρίου υπάρχει η σύνοδος της Τεχεράνης. Στην σύνοδο εκείνη θα προχωρήσουμε ακόμη πιο θετικά . Είναι η συνέχεια της συνόδου στην Αστάνα. Δεν είναι μια κατάσταση ενάντια στην διαδικασία της Γενεύης. Είθε με μια θετική κατάληξη στην Τεχεράνη, να πετύχουμε να αποτρέψουμε τις ακρότητες του συριακού καθεστώτος εκεί . Δίνουμε μεγάλη σημασία στην σύνοδο¨

(Σχετικά με την διαδικασία που ¨τρέχει¨ μαζί με τις ΗΠΑ για την απομάκρυνση του YPG από το Μένμπιτς) Μπορώ να πω πως δεν βρισκόμαστε στο σημείο που είχαμε φτάσει κατά την συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών μας με τον Πομπέο. Το θέμα παραμελείται. Αυτήν την πραγματικότητα πρέπει να την δούμε .Δεν βρισκόμαστε σε ιδανικό σημείο. Αυτή την στιγμή δυστυχώς η πορεία δεν είναι προς την κατεύθυνση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί. Εύχομαι στο επόμενο διάστημα με τις συναντήσεις που θα έχουν με τους ομολόγους τους ο υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, να αρχίσει μια νέα διαδικασία  και να αναδυθεί ένας νέος ενθουσιασμός. Μακάρι να γίνουν τα δέοντα βήματα και για το Μένμπιτς και για το Τελ Ριφάτ.

(Σχετικά με την αναζωογόνηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας με την ΕΕ) ¨Η ΕΕ δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο τα θετικά βήματα που κάναμε. Ακόμη δεν βλέπουμε ίδια αντιμετώπιση. Πολλές αποφάσεις  πάντα αναστέλλονται. Από το θέμα της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων μέχρι την υποσχεθείσα για το θέμα των προσφύγων βοήθεια… Στο θέμα της χρηματικής βοήθειας εν μέρει έγιναν κάποιες πληρωμές, εν μέρει δυστυχώς δεν έγιναν, ζητάμε αυτά να ξεπεραστούνε το συντομότερο. Να τα ξεπεράσουμε ώστε κι εμείς να δούμε το μέλλον μας με την ΕΕ, που θα πορευτούμε, θα συμβεί τίποτε; Αυτά πρέπει να τα δούμε¨.

……………
(Σχετικά με τις κυρώσεις που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία λόγω της μη απελευθέρωσης του πάστορα Μπράνσον που κρατείται στην Σμύρνη)  Η νομική διαδικασία σχετικά με περιστατικό στην Σμύρνη συνεχίζεται. Εμείς δεν είναι δυνατόν να εκπληρώσουμε ένα έκνομο αίτημα. Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου. Ας μας συγχωρέσουν, αλλά δεν μπορεί να ζητάνε κάτι έκνομο. Πολλώ δε όταν είναι φανερά αυτά που γίνονται στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα η κατάσταση του Γενικού Υποδιευθυντή της τράπεζας Halkbank Χακάν Αττίλα.  Στις ΗΠΑ μπήκε και βγήκε έξι φορές και την έβδομη τον συνέλαβαν. Υπάρχουν μάλιστα και απειλές κατά της Halkbank που αποτελεί μια σημαντική κρατική τράπεζα του χρηματοπιστωτικού μας τομέα. Αυτή η τράπεζα μας δεν έχει καν υποκατάστημα στις ΗΠΑ. Ποιο είναι δηλαδή το έγκλημα της και ποιο είναι και το έγκλημα του Γενικού Υποδιευθυντή της;  Δεν υπάρχει τίποτε αποδεδειγμένο. Την δε νομική διαδικασία στην Σμύρνη δεν την υπολογίζουν καθόλου, δεν είναι καθόλου καλό ότι έχουν κολλήσει σε μια προσέγγιση του τύπου ¨Θα μας τον στείλετε, θα μας τον δώσετε. Με τέτοιου είδους απειλές δεν θα φτάσουμε πουθενά¨.

…………………

(Σχετικά με την πιθανότητα συνάντησης με τον Τραμπ στην σύνοδο του ΟΗΕ) ¨Σε αυτό το θέμα δεν υπήρξε κάποιο αίτημα από τη πλευρά τους. Και δεν θα υπάρξει και από την μεριά μου¨.

Erdoğan ne Rusya ne ABD’den memnun: İdlib’de katliam olur, Menbiç savsaklanıyor

5/9/2018

Previous Article

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΕΚΔΟΤΗ

Next Article

¨Σε αυτή την μειονότητα χωρίς εντολή ούτε να κλάσεις δεν μπορείς….¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *