Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΤΗΣ ΜΟΥΡΣΑΛΑΣ

No Comments Share:

Νομαρχιακή στήριξη στο κουρμπάνι της Μουρσάλας

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου στην περιοχή Μουρσάλα κοντά στον τάφο του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, το κουρμπάνι της Μουρσάλας που οργάνωσαν χωρικοί από το χωριό Ρούσα. Στο κουρμπάνι που γίνεται για να τιμηθεί ο γιός του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, ο Μουρσάλ Μπαλί παραβρέθηκαν ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ, ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης Ερτουγρούλ Τανρικουλού, ο μουφτής Αδριανούπολης Ομέρ Ταστσίογλου,ο πρόεδρος του παραρτήματος Αδριανούπολης του ιδρύματος Τζεμ Μουσταφά Τσετίν, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ιδρύματος Τζεμ Αϊχάν Αϊντίν, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλεβιτών-Μπεκτασίδων Ν.Βουλγαρίας Μερντενούρ Ρετζέπ, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Οσμάν Ισμαήλ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο Σαανττετίν Σακίρ Χουσείν-επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού στον δήμο Αρριανών ¨Κοινωνικό Κίνημα¨, ο πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν Αχμέτ Καραχουσείν, ο πρόεδρος του πολιτιστικού μορφωτικού συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ και πολλοί ομογενείς.

Η τελετή άρχισε με την επίσκεψη στον τάφο του Μουρσάλ Μπαλί στην πλαγιά Μουρσάλα. Στην ομιλία που έκανε εκεί ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως είναι ανάγκη να μην ξεχνιούνται τα διάσημα άτομα που έφεραν το Ισλάμ στην περιοχή.

Οι μετέχοντες αργότερα επισκέφτηκαν τον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν. Αναγνώσθηκε Κοράνι και έγιναν προσευχές.

Στο τέλος της εκδήλωσης το ίδρυμα του τεκέ παρέθεσε γεύμα στους μετέχοντες. Στην ομιλία που έκανε εκεί ο πρόεδρος του ιδρύματος Αχμέτ Καραχουσείν, ευχαρίστησε όλους τους μετέχοντες. Ο Αϊχάν Αϊντίν-υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ιδρύματος Τζεμ, ανέφερε πως ο Σαγίντ Αλή Σουλτάν άνοιξε την περιοχή για το Ισλάμ και τον τουρκισμό και πρότεινε οι αλεβίτικες κοινότητες από Τουρκία, Βουλγαρία και Ελλάδα να συναντηθούν σε ένα συνέδριο. Ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ ανέφερε πως είναι έτοιμος να παράσχει κάθε είδους στήριξη. Ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ υπογράμμισε πως μαζί με τον κόσμο της περιοχής παράσχει υλική και ηθική στήριξη, και ότι είναι ανάγκη αυτού του είδους τα μνημεία να συντηρηθούνε. Μετά το φαγητό ο Μουμίν Πιρελί και ο φίλος του ερμήνευσαν μπεκτασίδικο ποίημα που έχει γραφτεί για τον Σαγίντ Αλή Σουλτάν.

Η τελετή περατώθηκε με την απόδοση πλακέτας για την συμβολή τους στον νομάρχη Αδριανούπολης Ντουρουέρ, στον μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, στον εκδότη του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί Ιμπραήμ Μπαλταλί, στον πρόεδρο του συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ και σε άλλα άτομα.

………………

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12/11/2012

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Next Article

ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ¨ΠΑΡΑΓΚΑ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *