Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μύρτιλο και σημαίες της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨…

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολογίου 26/12/2020

Σε δήλωση που έκανε ο Αλή Εμινλατίφ-πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού συλλόγου BTTDD και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του παραρτήματος Προύσας (https://www.bttddbursa.org/haberler/bursadan-bati-trakyaya-mujde-sahsimiza-degil-bati-trakyaya-calisiyoruz)  στις 15/9/2020 μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής : “Με περηφάνια μπορώ να αναφέρω πώς στην πατρίδα μας για να υπάρξει έστω μία μικρή διέξοδος στην επί μακρόν συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, στο πλαίσιο του σχεδίου “Αγριο Μύρτιλο” έχουν γίνει έρευνες και ετοιμασίες. Στο πλαίσιο αυτό από τη χώρα μας την Ελλάδα, διάφοροι αξιωματούχοι ήρθαν στην Προύσα μας, ενώ άλλοι αξιωματούχοι από την Προύσα πήγαν στη δυτική μας Θράκη και με μεγάλη χαρά επιθυμώ να ανακοινώσω πως αρκετές εργασίες που έγιναν έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο για να συμβάλουν στη βοήθεια προς τους αγρότες της πατρίδας μας. ”  Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως έγιναν έρευνες από τις ¨Απαραίτητες υπηρεσίες¨ και εντοπίστηκε πως τμήμα των εδαφών της Δυτικής Θράκης είναι κατάλληλα για την καλλιέργεια του μύρτιλου.

Στην εικόνα που συνοδεέυει το κείμενο τους ο τίτλος είναι πως ¨Καλό νέο από την Προύσα για την Δυτική Θράκη: Δεν εργαζόμαστε για τον εαυτό μας, αλλά για την Δυτική Θράκη¨.

Στις 21/9/2020 από ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ιάσμου μαθαίνουμε πώς “Ο δήμος Ιάσμου σε συνεργασία με την εταιρεία ΥΑΚΑ ΙΚΕ, διοργάνωσε δύο ημερίδες για την καλλιέργεια μύρτιλου το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στην κοινότητα ασωμάτων και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο Ιάσμου. ”

Στις 22 Οκτωβρίου 2020 μαθαίνουμε πώς μία από τις δέκα προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος ιάσμου στην διακομματική επιτροπή ανάπτυξης της Θράκης είναι και η “Επιδότηση εναλλακτικών καλλιεργειών μύρτιλο (blueberry)¨.

Χαιρόμαστε που ο Δήμος Ιάσμου προσπαθεί να προσφέρει εναλλακτικές καλλιέργειες στους αγρότες της περιοχής. Καταγράφουμε όμως και την σχετική σύμπτωση των ημερομηνιών ανάμεσα στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος το αλυτρωτικού BTTDD και στις εκδηλώσεις του δήμου.

Αν πρόκειται μόνο για ιδέες περί εναλλακτικών καλλιεργειών, καλοδεχούμενες οι απόψεις του συλλόγου. Επειδή όμως πρόκειται για ένα ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ  σύλλογο, ο οποίος στις επισκέψεις που κάνει, συνηθίζει να μοιράζει δώρο επιτραπέζια σημαιάκια ( φωτογραφία από κείμενο τους) της “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης” καλά είναι να είμαστε προσεκτικοί στις σχέσεις μας με αυτόν….

 

 

Δήμαρχε εγώ στην θέση σου θα ήμουν πολύ προσεκτικός στις σχέσεις μου με αυτούς…

Previous Article

¨Σιχαμένε γιέ λευκών, γιε του φιδιού, γιε αστυνομικών… !¨

Next Article

Kοιτᾶμε νά μαθαίνουμε…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *