fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΜΙΛΛΕΤ-ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ

0 σχόλια Share:
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΜΙΛΛΕΤ-ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ

Στην δυτική Θράκη, φυλάκιση σε δημοσιογράφους που άσκησαν κριτική στον διορισμό των μουφτήδων

………………

O Χασάνκαγιά σε δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του πρακτορείου Αναντολού, είπε πως η ελληνική διοίκηση συνεχώς παραβιάζει τα εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και ότι επειδή η Μιλλέτ θέτει δια του τύπου αυτές τις παραβιάσεις, της ασκούνται διώξεις.

Ο Χασάνκαγια είπε πως το θέμα των μουφτειών είναι ένα από τα χρονίζοντας μειονοτικά θέματα στην δυτική Θράκη, προσθέτοντας πως:  ¨Παρεμποδίζεται το δικαίωμα της διοίκησης των θρησκευτικών φορέων, που είναι το πιο θεμελιώδες στο πλαίσιο της ελευθερίας συνείδησης και θρησκείας των Τούρκων μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης. Η μουφτεία είναι ένας από τους ιδιαίτερους φορείς των μουσουλμάνων. Σε μια μη μουσουλμανική χώρα, ποιος θα ξέρει πιο καλά να διοικεί τις μουφτείες, η κοινότητα των Τούρκων μουσουλμάνων. Δυστυχώς η ελληνική διοίκηση χωρίς να συμβουλευτεί καθόλου τους Τούρκους της δυτικής Θράκης, με δικτατορικό τρόπο, επιβάλει ως επικεφαλείς των μουφτειών άτομα που δεν ικανοποιούν την κοινότητα, άτομα ανίκανα και απρόσωπα.

¨Θέλουν να μας εκφοβίσουν, να μας τρομάξουν¨

Ο Χασάνκαγιά τονίζει πως επειδή η εφημερίδα Μιλλέτ θέτει θέματα σαν αυτά έχει καταστεί στόχος κάποιων κύκλων και συνεχίζει λέγοντας :  Επειδή ως εφημερίδα Μιλλέτ διά του τύπου θέτουμε αυτές τις λάθος πρακτικές που είναι παραβιάσεις της ελευθερίας συνείδησης και της θρησκευτικής ελευθερίας, με διάφορες προφάσεις μας κάνουν μηνύσεις. Θέλουν να μας εκφοβίσουν, να μας τρομάξουν. Θέλουν να μας φοβίσουν να μας κάνουν να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Δεν φοβόμαστε, δεν θα σωπάσουμε ποτέ. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να θέτουμε σε κάθε πλατφόρμα τα πηγάζοντα από διεθνείς συνθήκες δικαιώματα μας. Να μην αμφιβάλει κανείς για αυτό. Ο Αλλάχ βοηθά τους αληθινούς¨.

Ομέρ : ¨Μια δίκη που θα περάσει στην ιστορία¨

Ενώ ο ιδιοκτήτης της εφ. Μιλλέτ ο Τζεγκίζ Ομέρ, γράφοντας σχετικά με τον τρόπο εκδίκασης  της δίκης στον λογαριασμό του στα σόσιαλ μίντια, ανέφερε: ¨Μια από τις δίκες που περνάνε στην ιστορία. Το μουφτειακό είναι ένα θέμα που επί χρόνια περιμένει λύση. Ως εφημερίδα καταβάλαμε προσπάθειες και αγώνα για αυτό το θέμα. Μετά από καταγγελία των ¨διορισμένων¨ που δεν αποδέχεται η μειονότητα, το θέμα πήγε στα δικαστήρια και καταδικαστήκαμε σε 20 μήνες φυλάκιση ο καθένας¨ .
………………

Ο Χασάνκαγιά στο επίμαχο άρθρο είχε γράψει πως οι δια διορισμού τοποθετηθέντες μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή, καθώς δεν έχουν επιλεγεί με εκλογές από τον μουσουλμανικό λαό, αυτό δεν είναι σύμφωνο με τις συνθήκες και το δίκαιο και για αυτό ¨δεν δικαιούνται να φέρουν το τίτλο του μουφτή¨.

https://www.sondakika.com/haber/haber-bati-trakya-da-muftu-atamasini-elestiren-10925672/

7/6/2018

Σχ: Η ποινή ΦΥΣΙΚΑ και δεν ήταν για αυτό που δήλωσαν στο πρακτορείο Αναντολού.

Η ποινή ήταν για τους υβριστικους χαρακτηρισμούς.

Αλλά σε όλους μας, μας αρέσει να δείχνουμε πως αδικηθήκαμε !

Previous Article

ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΤΒ…

Next Article

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟ Β.ΙΡΑΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.