Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΪΡΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

No Comments Share:

Χαρά Κουρμπάν Μπαϊραμιού στο προξενείο της Τ.C. στην Κομοτηνή

bayram bas

Με ενθουσιασμό γιορτάζεται στην Δυτική Θράκη το Κουρμπάν Μπαϊράμι. ¨όπως πάντα επίκεντρο των εορτασμών υπήρξε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Η αυλή του προξενείου δέχτηκε ροή από εκατοντάδες ομογενείς που ήρθαν από Κομοτηνή και Ξάνθη. Κατά την πρώτη μέρα του Μπαϊραμιού, στους εορτασμούς που άρχισαν στις 18:00 στο προξενείο, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Τους ομογενείς που προσήλθαν στον εορτασμό του Μπαϊραμιού, τους υποδέχτηκαν ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι υποπρόξενοι Αλπέρ Ατάκ και Μουράτ Ερτάς και άλλοι υπάλληλοι του προξενείου.

Στον εορτασμό μετείχαν οι βουλευτές της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, οι εκλεγμένοι μουφτήδες, πρόεδροι και μέλη μειονοτικών συλλόγων, και εκατοντάδες ομογενείς, επιστήμονες και καλεσμένοι.

Από την άλλη πλευρά τιμήθηκε στον τάφο του ο αξέχαστος ηγέτης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Στην τελετή που οργανώθηκε με αφορμή το Μπαϊράμι, μετείχαν ο αντιπρόεδρος του DEB και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, η επίτιμος πρόεδρος του DEB Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ, ο επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και άλλοι εκπρόσωποι.

Μετά από την προσευχή που ανέγνωσε ο θρησκευτικός λειτουργός Ισμαήλ Αχμέτ, στην σύντομη ομιλία που έκανε ο Οζάν Αχμέτογλου ανέφερε πως τον δρόμο που χάραξε ο Σαδίκ Αχμέτ, προσθέτοντας πως στο μέλλον ο δρόμος αυτός θα έχει περισσότερες ομορφιές.

Ο Αχμέτογλου αναφέρθηκε επίσης στην καμπάνια χαρίσματος κουρμπανίων, λέγοντας πως θα συνεχιστεί με τρόπο αποτελεσματικό και επωφελή για τους ανθρώπους της μειονότητας, και μετέφερε και τα χαιρετίσματα του προέδρου του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Τέλος εκ μέρους της οικογένειας Σαδίκ, ομιλία έκανε ο επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδικ Αχμέτ . Ανέφερε πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις εργασίες του κόμματος, και εξέφρασε την ελπίδα την επόμενη χρονιά η καμπάνια χαρίσματος κουρμπανίων να πραγματοποιηθεί με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

bay-ft5

bayram 1

bay-ft9

 

bayram ilhan

bayram biz gtgb de

Εφ. Μπιρλίκ 15/10/2013

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

Next Article

TO ΜΠΑΪΡΑΜΙ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *