Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΛΕΤΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

No Comments Share:

Ο Μουσταφά Κεμάλ ΑΤΑΤΟΥΡΚ τιμήθηκε στα χώματα όπου γεννήθηκε

1

Η 75η επέτειος του θανάτου του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, όπως έγινε σε κάθε σημείο της μητέρας πατρίδας , έτσι γιορτάστηκε με αγάπη και στα εδάφη όπου γεννήθηκε.

Στην τελετή τιμής που οργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, συμμετείχαν πολλές σημαντικές προσωπικότητες από την Τουρκία.

Στην τελετή μετείχαν ο υπουργός Υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο πρόξενος Θεσσαλονίκης Τουγρούλ Μπιλτεκίν, όπως και βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι συλλόγων από την Τουρκία.

Τιμήθηκε και στην Κομοτηνή ο ΑΤΑΤΟΥΡΚ

Την ώρα που στην Θεσσαλονίκη οργανώνονταν μια μεγάλη τελετή για τον Τρανό Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, τελετές μνήμης οργανώθηκαν σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα στις αποστολές της Τουρκίας.

Ένας από τους χώρους αυτούς υπήρξε και το προξενείο της T.C. στην Κομοτηνή. Στην τελετή που οργανώθηκε στην αυλή του προξενείου στην Κομοτηνή, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον των μελών της τουρκικής μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Στην τελετή μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, υποπρόξενοι, εκλεγμένοι από την μειονότητα μουφτήδες, δήμαρχοι, πρώην βουλευτές, πρόεδροι και διοικούντες συλλόγων και ομογενείς.

Η τελετή μνήμης άρχισε με ενός λεπτού σιγή στις 09:05. Ακολούθως εψάλη ο εθνικός ύμνος. Ακολούθως οι μαθητές δημοτικού Ζεχρέ Κοτζαμάν, Οζάν Χασάν και ο ερευνητής Ριζά Κιρλιντοκμέ ανέγνωσαν ποιήματα που περιέγραφαν τον Ατατούρκ. Μετά από τα ποιήματα ακολούθησαν οι ομιλίες.

Στην τελετή ομιλίες έκαναν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν και ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Η τελετή περατώθηκε με μνημόσυνο που έγινε για την ψυχή των ηγετών και των συμπολεμιστών τους που αγωνίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους για τον τουρκισμό και το Ισλάμ.

2 3 4 5 6 7Eφ. Μιλλέτ 10/11/2013

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΛΓΚΙΝ ΧΑΚΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *