Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

No Comments Share:

 

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ: Συνεχίζοντας την ενασχόληση με τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ

Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ υπέβαλε μήνυση κατά δύο μπλόγκερς, των Μουσταφά Τσολάκ και Καμίλ Σιτζακεμίν με τον ισχυρισμό πως ¨με προσέβαλαν¨. Αν και η αρθρογραφία σε μπλογκ δεν συνιστά δημοσιογραφία, τραβώντας το στα άκρα μπορούμε με την παλιά γλώσσα να πούμε πως μήνυσε ¨δύο δημοσιογράφους¨.

Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς, έχουμε απέναντι μας μια επίθεση στην ελευθερία έκφρασης και τύπου, μια προσπάθεια φίμωσης των φωνών που δεν μας είναι αρεστές μια στάση και νοοτροπία που δεν έχει σχέση με την δημοκρατία.

Οι μειονοτικοί βουλευτές δεν είναι και πολύ συνηθισμένοι στην κριτική, από παλιά επιδεικνύουν μια υπερβολική ευαισθησία και αντίδραση. Αλλά εξ όσων γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα κανένας τους δεν είχε υποβάλλει μήνυση κατά μειονοτικού δημοσιογράφου με ισχυρισμό περί προσβολής.  Ο Ιλχάν λοιπόν θα περάσει στην ιστορία ως ο πρώτος βουλευτής που κερδίζει  αυτό τον αρνητικό τίτλο

Σύμφωνα με τις πολιτικές και κοινωνικές μας αξίες, το να μηνύεις δημοσιογράφους για έναν τέτοιο λόγο όπως και για άλλους λόγους που θα παραθέσουμε, είναι καζους μπέλι. Είναι  ¨κήρυξη πολέμου¨. Αφού λοιπόν είναι έτσι και εμείς όταν βρίσκουμε ευκαιρία, θα προσπαθούμε να αποκαλύπτουμε και να εκθέτουμε  τα αρνητικά στοιχεία στην πολιτική του συμπεριφορά. To ταλέντο του στην δημαγωγία, την μεγαλοστομία του, την έλλειψη αρχών, την εναλλαγή χρωμάτων, τον οπορτουνισμό, την ανηθικότητα του και τα χτυπήματα κάτω από την μέση προς τους αντιπάλους. Και το κυριότερο προς το παρόν, το ότι ως βουλευτής έκανε μήνυση σε δύο αρθρογράφους που του άσκησαν κριτική. Το περιστατικό αυτό μέσα σε μια μειονότητα που δεν μπορεί να πάρει αναπνοή στο θέμα των ελευθεριών, μέσα σε τέτοιες συνθήκες, έχει κατά την γνώμη μας την μορφή ενός κοινωνικού και πολιτικού εγκλήματος. Ο Ιλχάν Αχμέτ έχει την εξυπνάδα να το καταλάβει αυτό. Αλλά φαίνεται πως στερείται της ευαισθησίας και της μειονοτικότητας που θα του έλεγε ¨μα τι πας να κάνεις¨.

……………

Η προσφυγή στα δικαστήρια και η επιδίωξη να τιμωρηθεί ο αντίπαλος και μάλιστα από θέση ισχυρού ως βουλευτή, πλούσιου και δικηγόρου, είναι προϊόν μιας σαδιστικής, καθεστωτικής, εκδικητικής και αντιδημοκρατικής νοοτροπίας, διότι σημαίνει πως ακόμη και αν εντέλει αθωωθείς θα έχεις ξοδέψει πολλά σερνόμενος στις πύλες των δικαστηρίων.

Κατά την γνώμη μας ο Ιλχάν Αχμέτ μηνύοντας τους δύο δημοσιογράφους, πέρασε την κόκκινη γραμμή της ¨μειονοτικής ειρηνευτική συμφωνίας¨.  Και μάλιστα ζητάει από τον καθένα τους 20.000 ευρώ για βλάβη στην τιμή και την υπόληψη του. Τι να πούμε σε αυτό το θέμα, ¨ο Αλλάχ να χορτάσει το μάτι του¨.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο περιβάλλον μας το ποιοι χρησιμοποιούν τα δικαστήρια για να εκφοβίσουν τον αντίπαλο ή να εμποδίσουν την ελευθερία έκφρασης. Αυτήν την οδό την ακολουθούν οι Χρυσαυγίτες για να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τα άτομα που έχουν στοχοποιήσει. Ενώ αυτό στην Τουρκία το κάνει ο έχων και το παγκόσμιο ρεκόρ (!) στις καταδίκες που έχει προκαλέσει δημοσιογράφων και απλών πολιτών, ο πρόεδρος της Δημοκρατία Ρετζέπ Τ. Ερντογάν.  Δεν θα πούμε πως ο Ιλχάν Αχμέτ μιμείται τους Χρυσαυγίτες, αλλά είναι σαφέστατο πως κλείνει το μάτι και ακολουθεί τα ίχνη του Αρχηγού. Οι μηνύσεις δεν εμφανίζονται απέναντι μας μόνο ως έκφραση οργής. Μας οδηγούν στο να σκεφτούμε πως υπάρχουν και άλλοι πιο βρώμικοι λογαριασμοί. Για ελάτε τώρα να τους δούμε αυτούς.

Δεν υπάρχει κανείς που να μην ξέρει πως ο Μουσταφά Τσολάκ και ο Καμίλ Σιτζακεμίν είναι στην λίστα των ανεπιθύμητων της Υψηλής Πύλης (σημ. μεταφρ. : το προξενείο). Ποιος είναι ο λόγος; Ο Μουσταφά, ο Καμίλ και η παλιά ιστοσελίδα του ΑΖΙΝΛΙΚΤΣΑ, είναι τα μειονοτικά ΜΜΕ που είναι ελεύθερα και δεν υπάγονται στην Υψηλή Πύλη.   Όπως γνωρίζετε η Υψηλή Πύλη δεν έχει ανοχή σε ανεξάρτητα και ελεύθερα ΜΜΕ. Και μάλιστα όσους δεν δέχονται να γίνουν ¨μισθοφόροι¨ της και να μπούνε κάτω από την ομπρέλα της, τους συκοφαντεί και τους τιμωρεί. Η λάσπη πάντα είναι λάσπη. ¨Αφού δεν τα παίρνει από εμάς, τα παίρνει από την κυβέρνηση¨, ¨Άνθρωπος της ελληνικής κυβέρνησης, πουλημένος, προδότης…¨.  Η τιμωρία αρχίζει με απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία και συνεχίζεται με καμπάνια απομόνωσης του, όπως ¨Σταμάτα την συνδρομή σου στην εφημερίδα του, μην του δίνεις διαφημίσεις, μην μιλάς μαζί του, μην τον καλημερίζεις…¨ Ξέρουμε πως αποκαλύπτουμε κάποια ¨εθνικά απόρρητα¨.

……………

Αυτά όμως δεν είναι τίποτε, φοβάμαι πως το κουτί της Πανδώρας  στο θέμα των ¨εθνικών απορρήτων¨, θα ανοίξει κατά την εκδίκαση των δικών. Ανάλογα με την πορεία που θα έχει η εκδίκαση, υπάρχει αυτός ο μεγάλος κίνδυνος. Τότε ετοιμαστείτε για μια δίκη παρόμοια με του  Σαρράφ στην Αμερική.

http://barikatgazetesi.blogspot.gr/2017/12/pandoranin-kutusu-mebus-ilhan-ahmetle.html

28/12/2017  

Previous Article

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Next Article

28/12/2011 ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΟΥΛΟΥΝΤΕΡΕ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *