Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TEΛΕΤΗ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ-ΠΡΑΚΤΟΡΑ

0 σχόλια Share:

Τιμήθηκε με τελετή η 84η επέτειος θανάτου του Μεχμέτ Χιλμή

7e4a56645e0956469242b759988ca5b2_XL

Με τελετή που οργανώθηκε στις 25 Ιουνίου, τιμήθηκε η 84η επέτειος από τον θάνατο του Μεχμέτ Χιλμή-δασκάλου, δημοσιογράφου και συνιδρυτή της ΤΕΞ.

Η τελετή άρχισε με ομιλία από τον πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Κούρτ.  Ακολούθως για την ζωή και την δράση του Μεχμέτ Χιλμή ενημέρωσε το μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε.Ξ. Μουρτεζά Σινίκοβαλί.  Ακολούθως έκανε μια ομιλία ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Μετά από τις ομιλίες ο Μετίν Καραχότζα-καθηγητής Θρησκευτικών του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Μουζαφέρ Σαλίχογλου ανέγνωσε Κοράνι και η τελετή περατώθηκε με προσευχή που έκανε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Στην τελετή εκτός από τον πρόεδρο Αχμέτ Κουρτ και την ηγεσία της ΤΕΞ παραβρέθηκαν ο τοπικός υπάλληλος του προξενείου Ισμάηλ Ντικμέ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας και  πρώην πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του συλλόγου ΕΠΑΘιτών δασκάλων Νουρετίν Κιγιτζί, η ηγεσία του μειονοτικού λυκείου Ξάνθης Μουζαφέρ Σαλίχογλου, ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΞ Ριζά Κιρλιντοκμέ και οι επίσης πρώην πρόεδροι της ΤΕΞ Οζέρ Αχμέτογλου, Χικμέτ Τζεμίλογλου και Μεχμέτ Χατζιχαλίλ.

…………………..

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 29/6/2015 

Previous Article

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ 15 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *