Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟ

No Comments Share:

Νύχτα μέρα εργάζεται για την εκπαίδευση των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων φοιτητών

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και ταυτόχρονα δημοτικός σύμβουλος στην Κομοτηνή του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα προς την Ισότητα¨ Κοράι Χασάν επισκέφτηκε τον πρύτανη του πανεπιστημίου Εσκισεχίρ Νταβούτ Αϊντίν.

Ο Κοράι Χασάν εξέφρασε στον πρύτανη Νταβούτ Αϊντίν το θέμα της εκπαίδευσης των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων και ζήτησε να τεθεί στο πανεπιστήμιο του Εσκισεχίρ ποσόστωση ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν.

Ο Κοράι Χασάν ιδιαίτερα στο θέμα της εκπαίδευσης ο Κοράι Χασάν εργάζεται ασταμάτητα, και σχεδόν δεν άφησε πόρτα πανεπιστημίου στην Τουρκία που να μην χτύπησε. Για να ρυθμιστούν οι δυσκολίες που εμφανίστηκαν φέτος, έκανε την νύχτα μέρα. Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα πήγε στην Αδριανούπολη μαζί με τον βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν, και είχαν εκεί συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θράκης.

Την περασμένη εβδομάδα πάλι, είχε χτυπήσει την πόρτα του πανεπιστημίου Ναμίκ Κεμάλ στο Τεκίρνταγ. Ούτε ο ίδιος δεν θυμάται τον αριθμό των πρυτάνεων με τους οποίους έχει μιλήσει στο τηλέφωνο. Ένας είναι ο στόχος του, δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση για το μέλλον της Δυτικής Θράκης και συνεχώς πηγαινοέρχεται για να μην μείνουν χωρίς εκπαίδευση τα παιδιά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Να λοιπόν ένας Δυτικοθρακιώτης αδερφός μου που αφιέρωσε εαυτόν στην εκπαίδευση.

 Εφ. Μπιρλίκ 1/10/2012

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΟΥ

Next Article

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΤΕΝΤΕ ΣΤΟΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *