Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Αντήχησε στην Κομοτηνή η φωνή των Ογούζων

1e81e4bb01f3fbda395a3dd46b185b07_XL

Το 23ο βιβλίο που εκδόθηκε (7/2014) από την ΠΕΚΕΜ και έχει τίτλο ¨Η φωνή των Ογούζων¨ παρουσιάστηκε το βράδυ της  18/3/2015 στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Στην παρουσίαση του βιβλίου μετείχαν ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μεντρεσέδων Ασίμ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Σερίφ, ο πρόεδρος του συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ και πολύς κόσμος.

Στις σύντομες ομιλίες που έκαναν ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, , ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ και ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία στην Κομοτηνή των Γκαγκαούζων ποιητών.

Akinci

Στο βιβλίο που έχει εκδοθεί στην γλώσσα των Γκαγκαούζων, περιλαμβάνονται ποιήματα από την περιοχή της Γκαγκαουζίας. Ποιητές που μετείχαν στην παρουσίαση, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ποιήματα των Μπουγιουκ Αλλά, Καρασενί Ηλία, Κιβέλ Μιχαήλ, Κιόσα Τατιάνα, Κοπουστσού Βίκτορ, Κοτσάν Χριστίνα, Μοκάνου Έλενα, Πανάιτοβα Άννα κ.α.

Το βιβλίο μπορεί να το προμηθευτεί κανείς από την ΠΕΚΕΜ

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 18/3/2015

Σχ: Η Τουρκία δεκαετίες τώρα ¨επενδύει¨ στους χριστιανούς της Γκαγκαουζίας, προπαγανδίζοντας την άποψη πως πρόκειται για απογόνους των Τούρκων Ογούζων. Και καθώς η προπαγάνδα συχνά συνοδεύεται με δωράκια, υποτροφίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, ταξιδάκια κ.α. πετυχαίνει….

Άλλωστε ποιός να να αντιπαρατεθεί σε αυτό ;

Η Ελλάδα ; ….

Previous Article

ΑΡΘΡΟ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Next Article

ANTIMETΩΠΙΖΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *