Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΘΡΟ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

No Comments Share:

Tιμούμε με ευγνωμοσύνη τους μάρτυρες μας !

b7299d4fef7fdc4cd1396e88225cd435_XL

100 χρόνια πριν έφυγαν για να μην γυρίσουν !

Σήμερα είναι η 100η χρονιά από την νίκη του Τσανάκκαλε. Τιμούμε όλους τους ήρωες μας με ευχαριστίες, ευγνωμοσύνη και σεβασμό, Ας αναπαύονται οι ψυχές τους.

Ότι κι αν γραφτεί για αυτούς τους ήρωες που 100 χρόνια πριν όρθωσαν τα στήθη τους στον εχθρικό στρατό, θα είναι λίγο. Οι θυσίες τους δεν μπορούν να περιγραφτούνε όπως πρέπει.

100 χρόνια πριν γενναίοι άνθρωποι από διάφορα μέρη του οθωμανικού κράτους έτρεξαν στο Τσανάκκαλε για να προστατέψουν την πατρίδα τους και να μην επιτρέψουν στον εχθρό να περάσει. Ήρθαν για την πατρίδα τους από την Ανατολία, από την Μέση Ανατολή, από Βαλκάνια, από Καύκασο κ.α. και δίχως να διστάσουν έδωσαν τις ζωές τους.

100 χρόνια πριν ένα έθνος αναγεννήθηκε. Ο εχθρός σταματήθηκε στα στενά του Τσανάκκαλε και δεν του επετράπη να περάσει στην Κωνσταντινούπολη. Η ιστορία άλλαξε. Όλες οι ηρωικές πράξεις των στρατιωτών και ιδιαίτερα του Γιαχγιά Τσαβούς, του 57ου συντάγματος, αλλά και η δύναμη του δεκανέα Σεγίντ έγιναν θρύλος στα στόματα των ανθρώπων. Οι άνθρωποι μας αισθάνθηκαν υπερήφανοι για τα λυκειόπαιδα τους και για τους φοιτητές ιατρικής. Εκείνη την χρονιά κάποια λύκεια δεν έβγαλαν αποφοίτους.

100 χρόνια πριν οι μάχες του Τσανάκκαλε ανέδειξαν τον ήρωα Μουσταφά Κεμάλ. Το τουρκικό έθνος σε αυτές τις μάχες έφτασε στο αποκορύφωμα της αυτοσυνειδησίας του ως έθνος. Ο Μουσταφά Κεμάλ άλλαξε την πορεία των μαχών. Το θάρρος και η αποφασιστικότητα του έγιναν θρύλος. Και εντέλει τέθηκαν τα θεμέλια της Τουρκικής Δημοκρατίας.

100 χρόνια πριν ο εχθρικός στρατός ήξερε που πήγαινε, αλλά είναι σαφές πως δεν ήξερε με ποιόν θα πολεμούσε. Δεν τους είχε περιγραφεί ο ηρωισμός του Τούρκου. Ο εχθρός που ήθελε να περάσει αμέσως τα στενά του Τσανάκκαλε, βρέθηκε αντιμέτωπος με ήττα που δεν την περίμενε. Σε αιματοβαμμένες περιοχές όπως στο Σιίρτ, στο Σεντουλμπαχίρ και αλλού έγιναν αιματηρές συγκρούσεις. Στο τέλος η πύλη της Κωνσταντινούπολης έκλεισε για αυτούς.

100 χρόνια πριν χιλιάδες άνθρωποι μας, δίχως να το σκεφτούν καν έδωσαν τις ζωές τους για αυτά τα τελευταία εναπομείναντα οθωμανικά εδάφη. Έφυγαν από Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Κίρτζαλι, Κοσουκαβάκ, Πρίστινα, Σκόπια κ.α. έτρεξαν στο Τσανάκκαλε και δεν άφησαν τον εχθρό να περάσει. Πολλοί εξ αυτών έγιναν μάρτυρες, συμπεριλήφθησαν στους δούλους του Αλλάχ κι έγιναν γείτονες του Προφήτη.

……………..
Ιμπραήμ Μπαλταλί
Ρόντοπ Ρουζγκαρί   21/3/2015

Previous Article

OI ANAΡΤΗΣΕΙΣ TOY TOYΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΤΟ FB

Next Article

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *