Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

No Comments Share:

Δελτίο τύπου

138365579545797Το κόμμα DEB μεταφέρει σε διεθνή φόρα τις εξελίξεις σχετικά με το αίτημα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης για μειονοτικά νηπιαγωγεία που θα παράσχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά.

Φάκελος ο οποίος εμπεριείχε το αίτημα που έστειλε το κόμμα DEB προς το υπουργείο παιδείας σχετικά με μειονοτικά νηπιαγωγεία, την αρνητική απάντηση του υπουργείου, όπως και τις σχετικές με το θέμα απόψεις του κόμματος DEB, στάλθηκε σε διεθνείς φορείς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μερικούς εκπαιδευτικούς φορείς, στην ΟΥΝΕΣΚΟ, σε μειονοτικές οργανώσεις και διεθνή ΜΜΕ.

Ως κόμμα DEB ζητάμε την σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εφαρμογή του κερδισμένου δικαιώματος της μειονοτικής εκπαίδευσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, και στο πεδίο της υποχρεωτικής από το 2006 στην Ελλάδα νηπιακής εκπαίδευσης. Για μια ακόμη φορά αναφέρουμε πως όπως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τους νόμους της Ελλάδας στα μειονοτικά δημοτικά παρέχεται παιδεία σε τουρκικά και ελληνικά, αντίστοιχα και τα μειονοτικά νηπιαγωγεία αποτελούν ένα συνταγματικό δικαίωμα των μειονοτικών , και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τον δημοκρατικό μας αγώνα.

 ΚΟΜΜΑ DEB 

Ιστοσελίδα του DEB 5/11/2013

 

Previous Article

ΑΣΤΕΙΕΥΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ…

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΗΝ ΓΛΑΥΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *